SSLmarket alkalmazás Windowsra

A Windowsos SSLmarket alkalmazás lehetővé teszi az SSLmarket ügyfélfiókjában található tanúsítványok egyszerű kezelését és telepítését a rendszer tárolójába.

Az alkalmazás célja és használatának előnyei

Az SSLmarket alkalmazás a Windowsra arra szolgál, hogy SSLmarket ügyfélfiókját csatlakozni tudja az asztalára, eszközére. Ennek köszönhetően így létrehozhat benne tanúsítvány kérelmet, hozzáadhatja ezeket a megrendelésekhez, majd egyszerűen telepítheti a tanúsítványt a rendszerben. A tanúsítványokat az alkalmazásban szintúgy újragenerálhatja.

Az alkalmazás fő célja, hogy megkönnyítse a tanúsítvány tulajdonosának idejét és munkáját a CSR-kérelem létrehozásakor, majd a tanúsítvány kiállítását követő telepítéskor. Ezek a legidőigényesebb feladatok, amelyeket a tanúsítvány tulajdonosnak el kell végeznie, amely PKI-ismereteket is támaszt vele szemben.

Az SSLmarket és az alkalmazás közötti kommunikáció valós idejű API-n keresztül történik, így mindig a legfrissebb információkat láthatja az alkalmazásban. De manuálisan is frissítheti azokat.

SSLmarket alkalmazás Windowsra

Alkalmazás használata és a tanúsítványtároló

Az alkalmazás csatlakozásához az SSLmarkethez engedélyeznie kell azt az ügyfélfiókban és kigenerálnia hozzá ott egy API kulcsot. Ezt bemásolja a Windosos alkalazáshoz és a csatlakozás létre is jön. Felhasználó névre és jelszóra nincs szüksége.

Az alkalmazásban ugyanazokat a tanúsítványokkal való műveleteket találja, mint az SSLmarket weboldalán. A megrendelésekkel és tanúsítványokkal azonban kiválasztott lépéseket is elvégezheti:

  • megrendelése frissítése, CSR létrehozás és behelyezés
  • tanúsítvány letöltése (általános értelemben)
  • tanúsítvány letöltése a rendszer tárolójába
  • tanúsítvány telepítése a rendszer tárolójába (egy meglévő privát kulcshoz)

Az alkalmazás a Windows tanúsítvány tárolójával dolgozik.

A Windows tanúsítvány tárolója (certificate store) egy tanúsítvány listát tartalmaz, amelyet a konkrét fehasználó és egész számítógép (szerver) használhat. Az tároló két részre van osztva, és mindkettőbe importálhat tanúsítványokat.

Ez alapján:

  • Az S/MIME személyes tanúsítványokat a felhasználó Személyes tanúsítványtárolójába kell menteni (User account).
  • A szervertanúsítványokat (domain, weboldalakra kiállítva) az adott eszköz tárhelyére szükséges másolni (Computer account), más esetben a szerver nem tudja használni azokat.

Az SSLmarket alkalmazása mindkettőbe telepíti a tanúsítványokat, hogy megelőzze az esetleges problémákat.

S/MIME tanúsítvány és beállítások telepítése az Outlookban

Az 1.1.0 verzióval egy új funkciót adtunk hozzá, amely sok időt takarít meg Önnek. Ha S/MIME tanúsítványt rendelt az SSLmarket-től, akkor az SSLmarket alkalmazással egyszerűen létrehozhat egy CSR-t, és az API-n keresztül közvetlenül a megrendeléséhez rögzítheti. Miután a tanúsítványt kiállították, az alkalmazás segítségével telepítheti azt a rendszerébe. Az alkalmazás engedélyt kér arra is, hogy beállítsa-e azt az Outlookban az üzenetek aláírához.

Ha megerősíti a párbeszédpanelt, az S/MIME tanúsítványt az Outlookban alapértelmezett aláírási tanúsítványként állítja be, és már küldheti is az aláírt e-maileket! A sikeres telepítés előfeltétele természetesen az, hogy a feladó e-mail címe megegyezzen az S/MIME tanúsítványban megadott e-mail címmel.

Az SSLmarket alkalmazást sikeresen teszteltük az Outlook 2019, 2016, 2013 és 2010 alkalmazással.

Szükség esetén lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal

Az alkalmazás használatához részletes útmutatást közvetlenül az alkalmazásban talál. Többek között tartalmaz egy könnyen követhető leírást az SSL TLS és S/MIME tanúsítványok telepítéséhez.

Ha bármilyen problémája van a tanúsítványaival, forduljon bátran a SSLmarket ügyfélszolgálatához. Szívesen segítünk a felmerülő akadályok elhárításában

Ha a tanúsítványt telepíti a szerverre, akkor a szolgáltatás és telepítés helyes beállítását ellenőrizheti az SSL TLS tanúsítvány ellenőrzése eszközünkkel.

Hasznos volt Önnek ez a cikk?