AATL tanúsítványok hiteles aláíráshoz PDF-ben és Adobe Readerben

A PDF-ben való aláírást (AATL) szolgáló tanúsítványok elsősorban az Adobe Readerben való dokumentum aláírást szolgálják. Ebben egy különleges típusú tanúsítvány hiteles PDF aláírását követelik meg.

Certifikáty pro podepisování PDF (AATL)

Mi az az AATL program?

Egy olyan programról van szó, amelyet több millió felhasználó használ az egész világon digitális aláírások létrehozásában, amelyek Adobe Acrobat®- vagy Readerben® minden aláírott dokumentum megnyitásakor hitelesnek vannak ezzel értékelve. Az Acrobet és Reader programok rendszeresen frissítik weboldalukról a hiteles digitális gyökér tanúsítványok listáját. Minden ilyen engedéllyel létrehozott digitális aláírás, amelynél követni lehet a kapcsolatot ("láncot") a listán szereplő biztonságos és hiteles tanúsítványhoz, az hitelesnek van titulálva az Acrobat és Reader programokban. (adobe.com -ról átvéve).

ATTL tanúsítvány használata PDF-hez

A dokumentum elektronikus aláírása bizonyítja annak eredetét és változatlanságát (integritását) az aláírás pillanatától.

Az AATL tanúsítványok egyenesen az Adobe forgalmazójának feltétele a hiteles aláíráshoz a PDF dokumentumban (Adobe különleges követelményeket támaszt a kiadáshoz, lsd. lejjebb). Amennyiben más aláírást használ, úgy az nem lesz hiteles ebben a programban és a olvasónál hiba fog megjelenni. Az elektronikus aláírást szolgáló tanúsítvánnyal a dokumentumot aláírhatja egyenesen az Adobe Reader programban.

AATL tanúsítvány megszerzése

Az Adobe különleges követelményeket támaszt az aláíró tanúsítványokkal szemben. Ezeket biztonságos eszközön kell tárolni, tehát kizárólag tokenre vagy smart cardra adják ki . A tanúsítvány megszerzéséhez ki kell töltenie a CA által küldött űrlapot, és alá kell írnia azt hitelesítő hatóság képviselője előtt (pl. Videohívás során). Alternatív megoldás egy közjegyző által hitelesített dokumentum, amelyet a hitelesítő hatóság megküld a tanúsítvány kérelmezőjének.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

A lenti képeken láthat gyakorlati példát az irodai dokumentumok aláírásával.

Aláírás Adobe Reader-ben
Aláírás Adobe Reader-ben.

Az újonnan aláírt dokumentumot azonnal küldheti a címzettnek, aki biztos lehet abban, hogy az kitől származik, és hogy az aláírás óta nem volt az megváltoztatva.

AATL (Document Signing) tanúsítványok teljes áttekintése kínálatunkból

AATL (Document Signing) tanúsítvány Ár az SSLMarket-en Ár a CA-tól Hitelesítés Hiteles az Adobe-ban Kiállítás (alatt) Érvényesség (év) Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
QuoVadis Advanced+ Personal Certificate Már 26 000 Ft-tól N/A Class 2 IGEN 7-15 nap 1-3 Megrendelni
QuoVadis Advanced+ Personal Organisation Certificate Már 26 000 Ft-tól N/A Class 2 IGEN 7-15 nap 1-3 Megrendelni
QuoVadis Advanced+ Organization Certificate Már 91 666 Ft-tól N/A Class 2 IGEN 7-15 nap 1-3 Megrendelni
Document Signing Individual (500) Már 82,333 Ft-tól $579 OV IGEN 7 nap 1-3 Megrendelni
Document Signing Individual (2000) Már 125,333 Ft-tól $895 OV IGEN 7 nap 1-3 Megrendelni
Document Signing Organization (2000) Már 125,333 Ft-tól $579 OV IGEN 7 nap 1-3 Megrendelni
Document Signing Organization (5000) Már 195,000 Ft-tól $895 OV IGEN 7 nap 1-3 Megrendelni