SSL tanúsítvány hitelesítésének folyamata

Ha végbement az SSL tanúsítvány megrendelése, sikerült beillesztenie a megfelelő nyilvános kulcsot (CSR) és a fizetés is végbement, akkor az SSL tanúsítványa kérelmezve lett az adott hitelesítő hatóságnál. A tanúsítvány kiválasztott típusa alapján (DV, OV, EV) a megrendelésben megadott adatok ellenőrzésre, hitelesítésre kerülnek. Mihelyt befejeződik a hitelesítés folyamata, a tanúsítvány ki van állítva és kész a szerverre való telepítésre.

A különböző típusú tanúsítványoknak különböző hitelesítésük lehet, ezekről bővebben az erről szóló cikkekben olvashat alább.

Az FQDN domainek SSL tanúsítvány rendelésének standard hitelesítő folyamata e-mailen keresztül történik. Rendelkezésre áll ugyanakkor automatikus alternatív hitelesítés is az egyedi DNS rekord, vagy az FTP-re feltöltendő fájl segítségével a domain hitelesítésére. A domain hitelesítésére annak alábbi címeire lehetséges kiküldetni a hitelesítő e-mail-t: admin, administrator, hostmaster, postmaster, webmaster címeire az adott domainnek.