QuoVadis RSASSA-PSS S/MIME tanúsítvány Megrendelés

A tanúsítvány a legmagasabb biztonságos aláírást támogatja köszönhetően az RSASSA-PSS aláíró algoritmus. A RSASSA-PSS aláíró algoritmus, amely kiemelten biztonságosabb és erősebb, mint elődei, és megköveteli azt a német BDEW (Der Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft).

OV Személy hitelesítése
1 biztonságos nevek
SAN támogatás
kb 2-5 nap kiállítás ideje
Biztosít aláírás hitelessége
 • Ármár 45 666 Ft-tól
 • Érvényesség1-3 év
 • Funkció megerősíti az adatok eredetét és integritását
 • Minősített eszközön való tárolás (QSCD) NEM
 • Aláírás algoritmusa RSASSA-PSS
 • Szimmetrikus titkosítás256 bit
 • Nyilvános kulcs hosszaaDélka veřejného klíče2.048 (3.072/4.096) bit
 • Gyökér CAQuoVadis Root CA1 G3
 • Pénzvisszatérítési garancia30 nap
 • Tanúsítvány újragenerálásaindividuális
 • További nevek hozzáadásának lehetőségeNEM
 • Pénz garanciaN/A

Tanúsítvány ajánlott használata

A tanúsítvány jelenleg leginkább a kommunikáció és adatcsere okán használják az aláíró és a német energetikai ipar között. Ebben az ágazatban a RSA-PSS követelmény a német regulátor BDEW részéről van. A Szövetségi Információs Technológiai Biztonsági Hivatal (BSI) szintén előírja a S/MIME használatát a , a 2048bitmélységű kulccsal. A QuoVadis RSASSA-PSS S/MIME teljes mértékben megfelel ezeknek a követelményeknek.

Az RSA-PSS egy RSA titkosítási rendszeren alapuló aláírási séma, és nagyobb biztonságot nyújt, mint a régebbi RSA-PKCS # 1 v.1.5 séma. Az RSA-PSS robusztusabb és biztonságosabb alapelveinek alkalmazására elsősorban Németországban van szükség, de számos más esetben is alkalmazzák, és alkalmazási arányuk fokozatosan növekszik.

QuoVadis RSASSA-PSS S/MIME tanúsítvány árlistája

A tanúsítványt a DigiCert Secure Email for Business & Organization S/MIME tanúsítványával helyettesítették, amely RSASSA-PSS aláírással is kiállítható.

Tanúsítvány megjelenítése a kliensben

Az e-mail kliensben az információk az érvényes tanúsítványról jelentősen kivannak emelve és a tanúsítván részletei megjeleníthetőek.

QuoVadis RSASSA-PSS S/MIME tanúsítvány a Class 3 osztálynak felel meg (S/MIME hitelesítő szint) és fel van benne tüntetve a tanúsítvány kérvényezője (tulajdonos) és annak alkalmazója is. A tanúsítvány kiállítását személyes hitelesítés előzi meg. A feltüntetett adatok terjedelme megegyezik az OV/EV hitelesítéssel az SSL/TLS tanúsítványoknál.

Az e-mail vagy a dokumentum, ami ezzel a tanúsítvánnyal van aláírva, lehetővé teszi a feladó teljes azonosítását (név, e-mail, vállalat), garantálja a dokumentum változatlanságát és integritását, valamint lehetővé teszi az üzenetek titkosítását.

QuoVadis RSASSA-PSS S/MIME tanúsítvány a kliensben

FAQ - gyakran ismételt kérdések

Az RSA-PSS egy RSA titkosítási rendszeren alapuló aláírási séma, és nagyobb biztonságot nyújt, mint a régebbi RSA-PKCS # 1 v.1.5 séma. Az RSA-PSS rendszer használatáta a német elektronikus aláírásra vonatkozó követelmények miatt indokolt.

A PSS (Probabilistic Signature Scheme) megemlítését először a PKCS # 1 v2.0-ban vezették be, és a séma a 2.1-es verzióban jelent meg. Az eredeti aláírási rendszerhez képest lényegesen robusztusabb és összetettebb. Számos véletlenszerű elemet hoz az aláírás-létrehozási folyamatba, amelyeket azután az üzenet kivonatához kötnek, és az üzenet fogadásakor az egész ellenőrzése következetes. Ugyanazon üzenetek aláírása a hozzáadott véletlenszerű adatoktól (ún. salt) és az alkalmazott MGF maszkoló függvénytől függ. 1

Az RSA-PSS az RSA titkosítási rendszeren alapuló aláírási séma, amely már elterjedt az ügyfélszoftverben. Minden nagyobb könyvtár, böngésző és operációs rendszer támogatja - OpenSSL, Windows Vista és későbbi, Outlook, Chrome és Firefox. A Thunderbird támogatása nincs megerősítve, de az NSS könyvtár (amelyet a Firefox is használ) támogatja azt.

A tanúsítvány nem minősített és garantált elektronikus aláírást hoz létre; ez jogi aktusok esetében nem egyenértékű a kézi aláírással, ezért ez a tanúsítvány nem megfelelő ezen célokra.

A tanúsítványt nem muszáj tokenra vagy smartcardra menteni, de ajánljuk annak biztonságossá tételét ilyen módon. Garantált aláírásról van szó, tehát bárhol tárolhatjak, a CA a kiállítás után PFX (PKCS#12) formátumban juttatja el azt a felhasználóhoz.