SSL tanúsítványok

A digitális tanúsítványok az SSL/TLS protokollok által szolgáltatott biztonság alapkövei az interneten. Segítenek például a felhasználó böngészője és a szerver közötti kapcsolat titkosításában, ahol érzékeny adatok cseréje megy végbe.

A másik, szintén fontos tulajdonsága az SSL protokollnak az adott szerver hitelességének, valódiságának megerősítése. A hitelesség megerősítésében segítségünkre állnak az internetes böngészők, ha a címsávban elhelyezkedő "lakatra" kattintunk, illetve az EV tanúsítvány esetében a bebiztosított weboldalak esetén a vállalat neve jól észrevehető zöld színnel van jelölve. A szerver hitelesítésével párhuzamban történhet ellenőrzés a másik oldalról is - az ügyfél azonosítása a szerver által.

SSLmarket - partnere a SSL tanúsítványok szolgáltatásában

A ZONER, az sslmarket.hu üzemeltetője már 2005 óta kínál SSL tanúsítványok bebiztosítását. Ügyfeleink számára professzionális támogatást ajánlunk magyar nyelven, az esetlegesen felmerülő technikai gondok megoldásában is segítséget kínálunk. A minőségi és hosszantartó együttműködésnek köszönhetően megkaptuk a hitelesítő hatóságok legmagasabb elérhető partneri kitüntetéseit és a Symantec, Thawte, GeoTrust és RapidSSL hitelesítő hatóságok főpartnerévé váltunk Magyarországon.

  • magyar nyelvű ügyfélszolgálat
  • technikai segítség problémák esetén
  • szakértő megoldások, tanácsok bármilyen probléma esetén
  • számlázás forintban
  • átlátható magyar adminisztráció
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • SSL tanúsítványos legszélesebb kínálata
  • SSL kiállítása akár 2 perc alatt
  • SSL INGYENES újragenerálása
  • kizárólag csak megbízható SSL/TLS tanúsítványokat kínálunk

Miért használjon SSL tanúsítványt?

A szerverre telepített SSL tanúsítvány feladata az adatátvitel "lehallgatás" ellen biztonságossá tenni, és egyben a szerver valódiságának, hitelességének megerősítése is a webhely üzemeltetőinek hitelesítése által. SSL tanúsítványt mindenkinek használnia kellene, aki a weboldalak által bizalmas információkat (személyes adatok, jelszavak, bankkártyák számai, ...) használ, ha bizalmas információk megtekintését teszi lehetővé weboldalak vagy alkalmazások segítségével (különböző ügyintézések, ahol a bejelentkezéshez jelszó megadása szükséges), és minden más weboldal üzemeltetőnek is, aki az oldala látogatói/ügyfelei számára szeretne hiteles adatok szolgáltatni, hogy tényleg az adott vállalat üzemelteti a webhelyet. IGEN, egy tanúsítvánnyal biztosított webhely igazolhatja a webhely üzemeltetőjét és így hitelességét is, mivel a tanúsítvány egy megbízható és hiteles hiteleső hatóság által történt kiadásra, kibocsátásra.
Kijelenthetjük, hogy mindenkinek SSL tanúsítványt kellene biztosítania a projektjéhez, webhelyéhez, akinek érdekében áll az információk, adatok védelme, amelyek a felhasználó böngészője és a szerver között áramlik, hogy a hackerek és egyéb online csalók ellen védve legyen. Bármilyen olyan weboldal számára, amely jelszó megadást kéri a hozzáféréshez felhasználóitól, természetes kellene, hogy legyen a szerver biztonságossá tétele SSL tanúsítvány által.

Mi az az SSL protokoll?

Az SSL (Secure Sockets Layer) egy nem kereskedelmi nyilvános protokoll és jelenleg az egyik leghasználtabb eljárás az adatátvitel bebiztosítására az interneten a webes prezentáció és a webböngésző (felhasználó) között. TLS (Transport Layer Security) protokoll 1.2-es verziója van használva, ami standardizált protokoll saját RFC-vel. A különbség a két protokoll között minimális, ezért gyakran úgy is lehet hallani róluk, mint az SSL/TLS biztonságról.

Az SSL protokoll a szerver történő adatok adatátvitelekor történő titkosítást és a szerver autentizációját, hitelesítését szolgálja digitális tanúsítvány által. Azt, hogy egy SSL protokollal biztosított oldalra vagyunk csatlakozva onnan ismerhetjük fel, hogy az oldal címe egy „s“ betűt tartalmaz, pl. https://www.sslmarket.hu/ vagy a böngésző lakat ikonnal figyelmeztet. Az SSL protokoll előnye az is, hogy technikailag a szerverek és böngészők készen állnak a használatra és az oldalak üzemeltetőjének (webmaster) egyetlen feladata a HTTPS protokollt tartalmazó oldalra való átirányítás és gyakorlatilag minden további nélkül működik.

Az SSL tanúsítványok működése az aszimmetrikus titkosításon alapszik, ahol a társalgó felek mindegyike két titkosító kulccsal rendelkeznek - nyilvános és magán (public key - private key). A nyilvános kulcsot közzé lehet tenni és abban az esetben, ha ezzel a nyilvános kulccsal történik az adatok titkosítása, akkor az már biztosított, hogy ezeket az adatokat csak a felhasznált nyilvános kulcs tulajdonosa tudja dekódolni a saját magánkulcsával (amely a titkosításra használt). Viszont ha a magánkulccsal történik az adatok titkosítása, akkor csak a nyilvános kulccsal lehet azokat dekódolni. Ennek nem lenne sok értelme, ugyanis mindenkinek van nyilvános kulcsa. Viszont ha a nyilvános kulcs információt hordoz arról, hogy egy konkrét tárgyhoz (vállalathoz) kapcsolódik és ezt egy megbízható tanúsítvány hatóság megerősíti, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő személlyel kommunikálunk és nem egy csalóval (a valódiság meghatározásához használt).