SSL tanúsítványok

A digitális tanúsítványok az SSL/TLS protokolok által szolgáltatott biztosítás alapkövei az interneten. Segítenek például a felhasználó böngészője és a szerver közötti kapcsolat titkosításában, ahol érzékeny adatok cseréje megy végbe.
A másik, szintén fontos tulajdonsága az SSL protokolnak az adott szerver valódiságának megerősítése. A valódiságuk megerősítésében segítségünkre állnak a webböngészők, ha a címsávban elhelyezkedő "lakatra" kattintunk, vagy az EV tanúsítvánnyal biztosított weboldalak esetén az oldal címe jól észrevehető zöld színnel van jelölve. A szerver hitelesítésével egyidőben történhet ellenőrzés a másik oldalról is - az ügyfél azonosítása a szerver által.

A legnagyobb SSL tanúsítvány szolgáltató vagyunk Magyarországon

SSL tanúsítványok

SSLmarket - az Ön társa SSL tanúsítványokban

A ZONER software vállalat, az sslmarket.hu üzemeltetője már 2005 óta SSL tanúsítványok biztosítását kínálja. Ügyfeleink számára professzionális támogatást ajánlunk magyar nyelven, esetleges technikai gondok megoldását is kínáljuk. A minőségi és hosszantartó együttműködésnek köszönhetően megkaptuk a legmagasabb partneri kitüntetést és a Symantec, Thawte, GeoTrust és RapidSSL tanúsítvány hatóságok fő partnereivé váltunk Magyarországon.

  • nonstop magyar segítség
  • technikai segítség gondok esetén
  • számlázás forintban
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • áttekinthető magyar ügyintézés
  • SSL tanúsítványok legszélesebb kínálata
  • SSL kiállítása akár 2 perc alatt
  • INGYENES SSL újrakiadás
  • csak megbízható SSL tanúsítványokat kínálunk

Miért használjon SSL tanúsítványt?

A szerverre telepített SSL tanúsítvány feladata az adatátvitel "lehallgatás" elleni bebiztosítása és a szerver valódiságának megerősítése - a weboldalak üzemeltetőinek jóváhagyása. SSL tanúsítványt mindenkinek használnia kellene, aki internetes oldalak segítségével bizalmas információkat (személyes adatok, jelszavak, bankkártyák számai, ...) gyűjt, ha bizalmas információk megtekintését teszi lehetővé weboldalak vagy alkalmazások segítségével (különböző ügyintézések, ahol a bejelentkezéshez jelszó megadása szükséges), és mindenki más, aki az oldala látogatói/ügyfelei számára szeretne adatokat szolgáltatni - IGEN, ezeket az oldalakat üzemelteti a vállalatunk, ami a mi tanúsítványunkat megbízható tanúsítvány hatóság által kiadottnak nyilvánítja.
Azt lehet mondani, hogy mindenkinek SSL tanúsítványt kellene biztosítania a saját projektjéhez, akinek érdekében áll az információ védelme, mely a felhasználó böngészője és a szerver között áramlik, hogy a hackerek és egyéb online csalók ellen védve legyen. Bármilyen weboldal esetén, mely jelszó beadása után hozzáférést kér természetes kellene, hogy legyen a szerver bebiztosítása SSL tanúsítvánnyal.

Miért használjon SSL tanúsítványt

Mi az az SSL?

Az SSL (Secure Sockets Layer) egy nem kereskedelmi nyilvános protokoll és jelenleg az egyik leghasználtabb eljárás az adatátvitel bebiztosítására az interneten a webes prezentáció és a webböngésző (felhasználó) között. TLS (Transport Layer Security) protokoll 1.2-es verziója van használva, ami standardizált protokoll saját RFC-vel.

Az SSL protokoll az átvitt adatok titkosítására és a szerver hitelesítésére digitális tanúsítványokat használ. Azt, hogy egy SSL protokollal biztosított oldalra vagyunk csatlakozva onnan ismerhetjük fel, hogy az oldal címe egy „s“ betűt tartalmaz, pl. https://www.sslmarket.hu/ vagy a böngésző lakat ikonnal figyelmeztet. Az SSL protokoll előnye az is, hogy technikailag a szerverek és böngészők készen állnak a használatra és az oldalak üzemeltetőjének (webmaster) egyetlen feladata a HTTPS protokollt tartalmazó oldalra való átirányítás és minden gyakorlatilag gond nélkül működik.

Az SSL tanúsítványok működése aszimmetrikus titkosításon alapszik, ahol a társalgó felek mindegyike két titkosító kulccsal rendelkezik - nyilvános és magán. A nyilvános kulcsot közzé lehet tenni és abban az esetben, ha ezzel a nyilvános kulccsal történik az adatok titkosítása, akkor az már biztosított, hogy ezeket az adatokat csak a felhasznált nyilvános kulcs tulajdonosa tudja dekódolni a saját magánkulcsával (mely a titkosításra használt). Viszont ha a magánkulccsal történik az adatok titkosítása, akkor csak a nyilvános kulccsal lehet azokat dekódolni. Ennek nem lenne sok értelme, ugyanis mindenkinek van nyilvános kulcsa. Viszont ha a nyilvános kulcs információt hordoz arról, hogy egy konkrét tárgyhoz (vállalathoz) kapcsolódik és ezt egy megbízható tanúsítvány hatóság megerősíti, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő személlyel kommunikálunk és nem egy csalóval (a valódiság meghatározásához használt).