SSL/TLS tanúsítványok kiválasztása a hitelesítésük alapján

A hitelesítő hatóságok SSL tanúsítványai előre megadott szabályok és ajánlások alapján vannak kiállítva. Hogy fenn álljon a megbízhatóság és hitelesség elve, illetve adott legyen a biztonság, minden tanúsítványnak egy ellenőrző, hitelesítő folyamaton kell átmennie, mielőtt ki van állítva.

A tanúsítványok hitelesítő, ellenőrző eljárása három alapcsoportra oszlik - domain (DV), vállalati (OV) és kiterjesztett ellenőrzés (EV). A kiválasztott eljárás típusától függ a kiállítás ideje, az információk böngészőben való megjelenítése és az SSL tanúsítvány ára is. Amennyiben tanácstalan lenne a megfelelő SSL tanúsítvány kiválasztásánál, akkor tapasztalt munkatársaink szívesen segítenek Önnek a legmegfelelőbb SSL tanúsítvány kiválasztásában.

Domain hitelesítés - DV (Domain Validation)

Árban a legelérhetőbb SSL tanúsítványok, amelyek hitelesítéséhez csak az alap, domain szintjén történő ellenőrzést, hitelesítést szükségeltetik, ahol csak egy megerősítő e-mail-t kap az ügyfél. A DV tanúsítványok nagyon nagy előnye a gyors kiállítás, mely akár pár perc alatt is végbemehet.

A DV SSL tanúsítványok használatát olyan projekteknél ajánljuk, melyeknél a fő cél a tanúsítvány kiállításának gyorsasága, a biztonság hatékonysága és az előnyös ár. Alkalmazása szinte minden SSL kommunikációt igénylő területen jelen van, főleg kisebb webes projekteknél, ahol nem szükséges a vállalat ellenőrzése, hitelesítése, amely számára az SSL tanúsítvány ki van állítva.

Kínálatunkban szereplő DV SSL tanúsítványok áttekintése

SSL/TLS tanúsítvány Ár az SSLmarket-en Ár a CA-tól Hitelesítés Támogató SAN/UC Kiállítás (már) Érvényesség (év) Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
SSL 123 19 333 Ft $149 DV 1-250 10 perc 1 Megrendelni
GeoTrust QuickSSL Premium {geotrust_quickssl_premium_price_huf} {geotrust_quickssl_premium_price_usd} {geotrust_quickssl_premium_validation_type} {geotrust_quickssl_premium_san_support} {geotrust_quickssl_premium_issuance_time} {geotrust_quickssl_premium_years_validity} Megrendelni
RapidSSL 4 082 Ft $149 DV NEM 10 perc 1 Megrendelni

Vállalati hitelesítés (Organization Validation)

SSL tanúsítványok, melyek esetében a hitelesítés során azon vállalat teljes körű azonosítására kerül sor, amely számára az SSL tanúsítvány kiállítva van. A vállalat hitelesítése, ellenőrzése hangsúlyozza a www projekt üzemeltetőjének megbízhatóságát, a domainre látogató bármikor ellenőrizni tudja az oldal üzemeltetőjének kilétét. A tanúsítványok aránylag elég gyorsan vannak kiállítva, a hitelesítés folyamata általában pár munkanap alatt végbemegy.

Az OV SSL tanúsítványok főleg kereskedelmi webes projekteknél vannak használva, mint például az e-shopok, foglalási rendszerek, vagy bármilyen más webprojekt, ahol az SSL tanúsítvány hitelesítés magasabb szintjének köszönhetően az oldal üzemeltetője hitelesítve van, így azonosítható.

SSL/TLS tanúsítvány Ár az SSLmarket-en Ár a CA-tól Hitelesítés Támogatás SAN/UC Kiállítás (már) Érvényesség (év) Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
Web Server 34 000 Ft $218 OV 1-250 2 nap 1 Megrendelni
Secure Site 78 667 Ft $399 OV 1-250 2 nap 1 Megrendelni
True BusinessID 38 417 Ft $218 OV 4-250 2 nap 1 Megrendelni

Kiterjesztett hitelesítés (Extended Validation)

Az EV SSL tanúsítványok a felhasználok szempontjából a kommunikáció legbiztonságosabb módját kínálják, ugyanis a bebiztosított weboldalak a vállalatról és a hitelesítő hatóságról szóló információkat jól észrevehető zöld színnel jelölik a böngészők címsávjában. Az EV SSL tanúsítvány használatával minden webprojekt üzemeltetője kifejezi, hogy számára az internetes biztonság fontos és hogy az ezen tanúsítványokat használó top vállalatok közé szeretne tartozni.

Kiterjesztett hitelesítéssel (EV) rendelkező SSL tanúsítvány többnyire olyan projekteknél van használva, ahol a hangsúly a megbízhatóság és biztonság legmagasabb szintjén van, általában banki és pénzügyi területeken, illetve az összes olyan webes projektnél, ahol a hitelesítés legmagasabb szintje és a biztonságossá tétel a fő cél.

SSL/TLS tanúsítvány Ár az SSLmarket-en Ár a CA-tól Hitelesítés Támogatás
SAN/UC
Kiállítás
(már)
Érvényesség
(év)
Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
GeoTrust True BusinessID EV 67 500 Ft $344 EV 4-250 7 nap 1 Megrendelni
Thawte Web Server EV 70 833 Ft $344 EV 1-250 4 nap 1 Megrendelni
Symantec Secure Site EV 203 333 Ft $995 EV 1-250 5 nap 1 Megrendelni
Symantec Secure Site Pro EV 301 667 Ft $1499 EV 1-250 5 nap 1 Megrendelni