DV (Domain Validation) SSL tanúsítványok ellenőrzésének folyamata

Az ellenőrzés ezen folyamata az alábbi SSL tanúsítványokra vonatkozik:

Az SSL tanúsítvány ellenőrzésének folyamata egy e-mail elküldéséből áll az SSL tanúsítvány kérvényéből előre kiválasztott domain e-mail címére (admin@..., administrator@..., hostmaster@..., webmaster@..., postmaster@...), esetleg a domain tulajdonosának e-mail címére (melyet a domainek regiszteréből kereshet ki, vagy a HU domainek esetén a HU.NIC regiszteréből). Az e-mail a pontosan megadott tanúsítvány hatóság által van elküldve.
Szükséges az e-mailben elküldött hivatkozáson keresztül a tanúsítvány hatóság oldalára látogatni és megerősíteni a megrendelést az "I Approve" gombra kattintással.

SSL tanúsítvány (GeoTrust) ellenőrzésének megerősítésére szolgáló oldal megjelenítése

Ha nem kapna e-mailt a megerősítéssel kapcsolatban (kérem nézze át a nem kívánt üzeneteket is) lépjen velünk kapcsolatba.

Alternatív ellenőrzés

A DV tanusítványok alternatív ellenőrzése abban az esetben lehetséges, ha a domainhez nincs aktív e-mail szolgáltatás, vagy az autoritás által ellenőrzéshez használt fiók.

TXT rekord általi ellenőrzés a DNS-ben

A DNS-en keresztül való domain ellenőrzéshez szükséges TXT típusú DNS record létrehozása az ellenőrzött domain zóna állományában. Ezt a lehetőséget megtalálja a domainjének regisztrátorának az adminjában, ahol a DNS rekordotokat állíthatja be. A TXT rekord létrehozásához szükséges adatokat a tanusítvány megrendelésében lesznek feltüntetve és minden megrendeléshez egyediek. A DNS-be a már elkészítet rekordot adja be, amelyet megjelenítünk a megrendelésben. Példa - DNS rekord a DNS-tartomány ellenőrzés-hez:

sslmarket.sk. 3600 IN TXT 20170313115848xw7ce3rd0qs5i41avvbc2v9e6u4xjgtsh0vem6czhacn4m6cmp

Ezt követően az autoritás rendszeres időközönként ellenőrizni fogja a TXT rekordot a domain DNS-ében. Ha a rekordot rendben találja, a tanusítvány megrendelést automatikusan megerősíti és kiállítja azt. Ennek köszönhetően nem lesz szükség visszaigazoló e-mailre várakozni.


Ellenőrzés az FTP-re feltöltött fájlon keresztül

A fájlt, amit az ellenőrzéshez használni kell, az SSL tanusítvány megrendeléséből lehet letölteni. Annak egyedi megnevezése és tartalma az autoritás által adott, amely úgyszintén egyedi az Ön megrendeléséhez.

A .txt fájlt letöltheti az SSLMarket adminjából és töltse fel a web  /.well-known/pki-validation/ könyvtárába, az FTP-re. Ellenőrizze, hogy a fájl elérhető-e a látogatók számára és nem-e korlátozza azt például .htaccess. fájl.

Soubor na FTP musí být při ověření dostupný zvenčí

Az autoritás rendszeres időközönként automatikusan ellenőrizi a fájl meglétét és tartalmát. Amint a fájlt észleli, a megrendelést jóváhagyja és a tanusítványt kiállítja.

Az ellenőrzés folyamata ezzel véget ért és a kiállított SSL tanúsítvány el lett küldve a technikai kapcsolat e-mail címére, a tanúsítvány bármikor elérhető bejelentkezés után az ügyfélszámlájáról is.