Rosszindulatú kód ellenőrzése (Web Site Malware Scan)

Bármely Symantec SSL tanúsítvány vásárlásával tekintélyes antivírusos biztonság használatának előnyeit élvezheti ingyen a weboldalakon is. A Malware ellenőrzés naponta lefut és a rosszindulatú kód jelenlétéről a weboldal tulajdonosa azonnal e-mailben értesül. Az elküldött üzenetben az adott problémáról pontos információt kap a webmester, aki azt felhasználva rögtön javíthat a helyzeten.

Google Malware warning

Web Site Malware Scan ajánlata

  • a www kód mindennapos ellenőrzése garantálja a legnagyobb védelmet
  • azonnali értesülés rosszindulató kód jelenlétéről
  • az érintett oldalak listázása megkönnyíti a web karbantartó munkáját, segít gyorsan és pontosan megtalálni a hiba forrását

A Malware nem lebecsülendő

A támadók sokszor malware-t helyeznek el a weben, mely az oldalra látogatók számítógépét támadja meg és legfőbb célja a bizalmas információk gyűjtése, mint például a bejelentkezési adatok vagy a bankkártyák száma. A web üzemeltetője erről legtöbbször csak később értesül, amikor az oldala letiltásra kerül a keresőkben és a modern böngészőkben. Az oldalak malware támadásának végzetes következményei lehetnek a web kereskedelmének és megbízhatóságának szempontjából.
2011-ben a Symantec vállalat 403 millió változatát azonosította a rosszindulatú kódoknak és vírusoknak (malware), melyek veszélyeztethetik az Ön weboldalát. A webes prezentációk a támadók gyakori célpontjai, melyek rosszindulatú kódot vagy vírusokat próbálnak meg elhelyezni rajtuk és így megfertőzni a látogatók számítógépét. A Symantec vállalat ellenőrzi a saját tanúsítványait használó ügyfelei weboldalát malware-veszély ügyében és segít nekik gyorsan elhárítani a támadást.

Hogyan tehetek szert erre a funkcióra?

A Web Site Malware Scan-t a Symantec vállalattól ingyen kapja az összes kínálatunkban levő Symantec SSL tanúsítványhoz.

 

Mi az a Malware

A malware egy számítógépes program, melynek célja a számítógépes rendszerbe való behatolás vagy a rendszer károsítása.
Az angol malware kifejezés az angol „malicious software“ (rosszindulatú szoftver) összevonásából kialakitott mozaikszó. Mint ilyen a rosszindulatú számítógépes programok összefoglaló neve. Ide tartoznak a vírusok, férgek (worm), kémprogramok (spyware), agresszív reklámprogramok (adware), a rendszerben láthatatlanul megbúvó, egy támadónak emelt jogokat biztosító eszközök (rootkit).
Forrás Wikipedia.

A szélessávú internet hozzáférés elterjedése óta rosszindulatú szoftver a pénzügyi haszon érdekében készült (pl. a nem kívánt reklámok). Például 2003 óta a legtöbb elterjedt vírus és féreg azért volt létrehozva, hogy átvegye a hatalmat az ügyfelek számítógépei felett a feketepiacon való visszaélés miatt. A megfertőzött "zombi számítógépek" e-mailek elküldésére, digitális csempészáru terjesztésére, mint a gyermekpornográfia, vagy a DDOS támadásokra vannak használva.

Egyik módja a számítógépek megfertőzésének az, ha egy átlagos weboldalon helyeznek el malware-t. A támadók kihasználva a számítógépes programok hibáit megszerzik az FTP jelszavakat, "brutális" szótári támadások során próbálgatják az egyes jelszavakat vagy kihasználják a webes tartalomkezelő rendszerek "réseit" és a sikeres támadás után az oldalakra rosszindulatú kódot töltenek fel, mely a böngészőbe telepítve a felhasználók számítógépeivel való visszaéléshez vezethet.