Minősített tanúsítványok (eIDAS)

A Minősített tanúsítványok emberek identitásának azonosítására, megerősítésére szolgálnak, valamint weboldalakhoz és elektronikus kommunikációhoz (elektronikus aláíás). Az ebbe a kategóriába tartozó tanúsítványok megfelelnek az eIDAS követelményeinek. Kínálatunkban talál olyan tanúsítványokat is, amelyek a Fizetési igazolásokat is, amelyek megfelelnek a második pénzforgalmi irányelv (PSD2) követelményeinek.

Minősített tanúsítványok (eIDAS)

Az európai eIDAS-rendelet meghatározza az elektronikus aláírás hitelességének igényét, a polgárok identitásának ésé identifikációjának elismerését (az egész EU-ban). Az ebbe a kategóriába tartozó tanúsítványok megfelelnek ennek a rendeletnek. A bankjegy ikonnal megjelölt tanúsítványokat arra szolgálnak, hogy megfeleljenek a második pénzforgalmi irányelv(PSD2) követelményeinek a bankok és a fizetési közvetítők számára.

A tanúsítványokat a DigiCert QuoVadis Trustlink B.V állítja ki, amely az ún. minősített szolgáltatója az olyan megbjzhatóságon alapuló szolgáltatásoknak (Trust Service Provider, TSP), kínálatatukban szereplő QWAC-t s Qseal C tanúsítványaik megfelelnek az ETSI TS 119 495, PSD2 és az EU 910/2014 (eIDAS) szabványoknak. Az európai részleg hitelesítéső- validálást, tanúsítványok kiállítását kínálják, és lehetővé teszik az Ön számára, hogy ne maradjon le a legújabb standardokról a biztonságos autentizáció és kommunikáció területén.

Logo CA QuoVadis

Minősített tanúsítványok használata

A Minősített tanúsítványokat szubjektumok identifikációjára és a közigazgatási identitás igazolására szolgál. A következő célokra használható:

 • elektronikus aláírás legmagasabb szintű megbízhatósággal
 • Minősített elektronikus aláírással helyettesíthető a kézi aláírás (bővebben tovább)
 • kommunikáció az EU közigazgatási szerveivel, identitás elismerése
 • kommunikáció a HU közigazgatási szervekkel és hivatalokkal
  • adóbevallás elküldése
  • hivatalok fel való megküldés, például NAV
  • kézi aláírás szintű aláírás
 • dokumentumok és szerződések aláírása
 • dokumentumok archiválása, időbélyeg (pl aláíró szolgáltatás)
 • felhasználók azonosítása különböző számítógépés rendszerekben, nem csak a közigazgatásban

Minősített tanúsítványok kínálatunkban

Lejjebb láthatják a kínálatunkban található QuoVadis Minősített tanúsítványokat. Az összes tanúsítvány Minősített eszköre vannak lementve, ami nélkül nem lehetség a tanúsítványt megszerezni. Ennek köszönhetően az elektronikus aláírás egy szinten van a kézi aláírással.

A garantált elektronikus aláírás egy szinttel alacsonyabb hitelességű, amely nem volt Minősített eszközön (tanúsítvány tokenen vagy smartcardon) létrehozva. Ezen tanúsítványok kínálatunkban személyes S/MIME tanúsítványként szerepelnek és nincsenek egyhangban az eIDAS-szal (magyar közigazgatás nem ismeri el)

Minősített személyes tanúsítványok és tanúsítványok elektronikus bélyegzőhöz

 • Advanced+ Organization Certificate
 • Advanced+ Personal Organization Certificate
 • Advanced+ Personal Certificate
 • Qualified Personal Organization Certificate
 • Qualified Personal Certificate

Minősített TLS/SSL web tanúsítványok (QWAC)

 • Qualified Website Authentication Certificate - Minősített tanúsítvány internetes oldalak azonosítására, autentizációjára
 • A QWAC Minősített tanúsítványokat információk átvitelére használják. Megerősítik az Ön identitását a fizetési szolgáltatás kínálója felé, annak ügyfeleinek, valamint további üzleteknek az érzékeny adatok megerősítésekor.

Minősített tanúsítványok elektronikus bélyegzőhöz (QSealC)

 • Qualified eSeal Certificate - Minősített tanúsítványok elektronikus bélyegzőhöz
 • A QSealC tanúsítványokat digitális aláíráshoz használják. Segítségével "bélyeggel" láthatja el az applikációk adatait, érzékeny adatokat és további párbeszédeket, annak bizonyítékául, hogy védettek az illetéktelen beavatkozásoktól és hogy hiteles, megbízható forrásból származnak. Eleget tesznek az eIDAS követelményeinek és támogatja a PAdES, CAdES és a XadES platformokat.

- A tanúsítványok megfelelnek a PSD2 rendeletének, ahhoz készültek. A PSD2-ről bővebben az alábbi dokumentumban olvashat, amelyet a DigiCert és a QuoVadis hitelesítő hatóságok készítettek.

A kínálat készülőben, a tanúsítványok ősztől lesznek elérhetőek. Kérdéseiket küldhetik az info@sslmarket.hu -ra.

Minősített időbélyegző

 • QuoVadis Timestamp

Különbségek a személyes tanúsítvány és a bélyegző között

Minősített tanúsítvány az elektronikus aláírás egy konkrét személynek van kiállítva, aki az általa létrehozott dokumentumokat tudja aláírva.

A vállalat képviseletére van kiállítva, és viseli annak nevét.

Minősített QuoVadis tanúsítványok teljes áttekintése kínálatunkból

Minősített tanúsítványok weboldalak autentizációjához, azonosításához

Minősített tanúsítvány Ár az SSLMarket-en Ár a QuoVadis-tól Hitelesítés Támogatás SAN/UC Kiállítás (alatt) Érvényesség (év) Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
QuoVadis QWAC Már 272 500 Ft-tól N/A QV IGEN 15 nap 1-2 Megrendelni

Tanúsítványok minősített elektronikus aláíráshoz

Minősített tanúsítvány Ár az SSLmarket-en Ár a QuoVadis-tól Aláírás szintje Támogatás SAN/UC Kiállítás (alatt) Érvényesség (év) Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
QuoVadis Qualified Personal Certificate Már 45 666 Ft-tól N/A QV NEM 10-15 nap 1-3 Megrendelni
QuoVadis Qualified Personal Organization Certificate Már 45 666 Ft-tól N/A QV NEM 10-15 nap 1-3 Megrendelni

Tanúsítványok minősített bélyegzőkből kínálatunkban

Minősített bélyegző Ár az SSLmarket-en Ár a QuoVadis-tól Aláírás szintje Támogatás SAN/UC Kiállítás (alatt) Érvényesség (év) Megrendelés
Az árak ÁFA-t nem tartalmaznak.
Qualified eSeal Certificate Már 195 000 Ft-tól N/A QV NEM 15 nap 1-3 Megrendelni