Nyilvános kulcs (CSR - certificate signing request)

A nyilvános kulcs (CSR) nélkülözhetetlen az SSL tanúsítvány kiállításához. Ezt a nyilvános kulcsot az Ön számára az oldalai karbantartója (webhosting vállalat) vagy maga a szerver adminisztrátora generálja ki, amelyen azon domain van elhelyezve, amely számára az SSL tanúsítvány ki lesz állítva. A CSR létrehozásához használhatja az eszközünket, amelyet megtalál a megrendelés oldalán, vagy az SSLmarket Windows alkalmazásában.

Ha nem tud CSR-t generálni a szerverén, vagy nem kapja meg a hoszting szolgáltatójától, akkor használhatja CSR generálása eszközünket. Ezt a megrendelés oldalán találja, miután bejelentkezett az ügyfélfiókjába.

Ha a számítógépén lévő tanúsítvánnyal dolgozik, vagy ha S/MIME tanúsítványt rendel, a CSR létrehozásához a SSLmarket app for Windows alkalmazást ajánljuk..

A CSR közvetlenül a szerveren történő létrehozásának pontos eljárása megtalálható a DigiCert hitelesítő hatóság részletes útmutatójában. Elég ha kiválassza az Ön által használt platformot a pontos leíráshoz.

A nyilvános kulcs kigenerálásához az alábbiak ismerete szükséges:

Common name: a domain pontos neve
Organization: a vállalat, domain tulajdonosának neve
Organizational unit: egység, cél
City/locality: város
State/province: állam
Country/region: államkód
Key Size: TLS SSL tanúsítványoknál legalább: 2048 bit, Code Signing 3072 bit

A feltüntetett információk példája:

Common name: www.sslmarket.hu
Organization: ZONER Kft.
Organizational unit: Internet
City/locality: Győr
State/province: Hungary
Country/region: HU
Key Size: 2048 bit

A kigenerált nyilvános kulcsot, CSR-t illessze be a tanúsítvány megrendelésének oldalán az ügyfélfiókjában. A "Nyilvános kulcs (CSR)" résznél kattintson " CSR beillesztése"-re, amelyre megjelennek a részletek. A CSR tartalmát és helyességét ellenőrizheti a CSR ellenőrző eszközünkkel.

A kigenerált nyilvános kulcsot helyezze a megrendelt SSL tanúsítvány megrendelésének oldalára az ügyfélfiókjában. Bejelentkezés után jelenítse meg a megrendelés részleteit és a "Nyilvános kulcs (CSR)" tételnél válassza az "CSR beillesztése" opciót.

Ha a hozzáadott nyilvános kulcs rendben van, akkor megjelennek a részletei az adminisztratív felületen. A CSR tartalmát és helyességét ellenőrizheti a CSR ellenőrző eszközünkkel.

Hasznos volt Önnek ez a cikk?