Nyilvános kulcs (CSR - certificate signing request)

A nyilvános kulcs (CSR) nélkülözhetetlen az SSL tanúsítvány kiállításához. Ezt a nyilvános kulcsot az Ön számára az oldalai karbantartója (webhosting vállalat) vagy maga a szerver adminisztrátora generálja ki, amelyen azon domain van elhelyezve, amely számára az SSL tanúsítvány ki lesz állítva

A pontos lépéseket a nyilvános kulcs kigenerálásáról megtalálják az egyes hitelesítő hatóságok leírásaiban.
Elég mindössze kiválasztani az Önök által használ web platformot: Thawte, Symantec (VeriSign), GeoTrust, RapidSSL.

A nyilvános kulcs kigenerálásához az alábbiak ismerete szükséges:

Common name: a domain pontos neve
Organization: a vállalat, domain tulajdonosának neve
Organizational unit: egység, cél
City/locality: város
State/province: állam
Country/region: államkód
Key Size: TLS SSL tanúsítványoknál legalább: 2048 bit, Code Signing 3072 bit

A feltüntetett információk példája:

Common name: www.zoner.hu
Organization: ZONER Kft.
Organizational unit: Internet
City/locality: Győr
State/province: Hungary
Country/region: HU
Key Size: 2048 bit

Figyelmeztetés: Van különbség a között, ha egy domain neve "www"-vel íródik (pl. www.zoner.hu) és a között, ha nem. (pl. zoner.hu). A tanúsítványban szereplő nevektől eltérő nevezetű oldalakra való látogatáskor egy hibaüzenet jelenik meg a tanúsítvánnyal kapcsolatban egy másik domain számára. Ezért fontos, hogy olyan nevet válasszon, amely azon weboldalak neveinek felel meg, amelyeket SSL tanúsítvánnyal szeretne bebiztosítani. A vállalat nevének meg kéne egyeznie a kereskedelmi nyilvántartásban szereplő névvel. A NYILVÁNOS KULCSBAN NE HASZNÁLJON ÉKEZETEKET.

A kigenerált nyilvános kulcsot helyezze a megrendelt SSL tanúsítvány adminisztratív felelütére, amelyhez már kapott hozzáférést. Bejelentkezés után jelenítse meg a megrendelés részleteit és a "Nyilvános kulcs (CSR)" tételnél válassza az "Új beillesztése" opciót.

Ha a hozzáadott nyilvános kulcs rendben van, akkor megjelennek a részletei az adminisztratív felületen. A CSR request tartalmát és helyességét ellenőrizheti úgyszintén CSR ellenőrző oldalunkon.

Hasznos volt Önnek ez a cikk?