Használja ki az SSLmarket előnyeit

2023. márc. 30. | Pataki Tamás

A tény, hogy az SSLmarkettel a leggyorsabban szerezheti be a tanúsítványokat a piacon, biztosan nem újdonság az Ön számára. Azonban ennél sokra többre képes, és eszközök egész sorát kínálja a digitális tanúsítványok és azok életciklusának kezelésére. Mai cikkünkben a talán kevésbé ismert, de annál hasznosabb funkciókra koncentrálunk, amelyek segíthetnek a tanúsítványok kezelésében.

Tanúsítványok kezelése és lejárata

Lejárati naptár

A tanúsítvány eszközök központi témája a lejárati dátum. A lejárati a napot követően a tanúsítvány megszűnik, és még előtte cserélni (meghosszabbítani) kell. Számos eszközünk van a lejáratok nyomon követésére. Ha meghosszabbít egy tanúsítványt, akkor már nem figyelmeztetjük feleslegesen az eredeti tanúsítvány lejáratára.

A lejárati naptár egy teljesen egyedi szolgáltatás, amelyet ügyfeleink számára készítettünk! Minden ügyfélfiókhoz megosztott naptárt teszünk közzé, amely az adott fiók TLS tanúsítványaival kapcsolatos eseményeket tartalmazza. Ha feliratkozik erre a naptárra, látni fogja az összes lejárati eseményt, és időben értesülni fog róluk. További információt a naptárról itt olvashat. A naptárra nemcsak a PC-s Outlookban, hanem az okostelefonján keresztül is feliratkozhat. Teljesen univerzálisan működik.

Ki van emelve egy tanúsítvány meghosszabbítása? Nem kell aggódnia. A tanúsítvány meghosszabbítása esetén a meghosszabbítás a naptárban is megjelenik, és zöld pipa formájában követheti nyomon a változást.

Lejárati értesítés e-mailben és SMS-ben

Minden ügyfélfiókhoz beállíthat e-mailes értesítéseket (akár több címre is). A tanúsítvány közelgő lejáratáról SMS-ben is értesítünk. Ebben egy figyelmeztetést kap a közelgő lejáratról, illetve hogy melyik megrendelésről van szó.

Igyekszünk minimálisra csökkenteni annak kockázatát, hogy „véletlenül” megfeledkezzen egy tanúsítványról, az SMS-üzenet az utolsó végvár.

Autorenew

Rendszerünk lehetővé teszi a tanúsítványok automatikus megújítását (autorenew) is. Ha ezt bejelöli, úgy az automatikusan létrehozza a meghosszabbítás megrendelését és küldi az ahhoz kapcsolódó díjbekérőt. A hitelesítés után már telepítheti is a tanúsítványt.

Időnként mindenki megfeledkezhet...

Senki sem tökéletes, és néha előfordulnak hibák. Ha a tanúsítványa lejár, továbbra is bármikor meghosszabbíthatja a tanúsítványt minimális időn belül. A rendelések feldolgozása automatikusan történik, csakúgy, mint a fizetések.

Nem kell sokat várni a meghosszabbított tanúsítványra. Ha tartományi DV tanúsítványról van szó, akkor elegendő egy megerősítő e-mailt (ún. DCV) megerősíteni minden, a tanúsítványban szereplő domainhez. Ha hitelesítéssel ellátott tanúsítványról van szó, azaz vállalati hitelesítés (OV) vagy kiterjesztett hitelesítésről (EV) van szó, akkor a tanúsítványt is gyorsan meg kell kapnia. Vezető szerepet töltünk be az innovációban és a DigiCert funkciók használatában, így nem lehet meglepő, hogy az érvényes (már megtörtént) hitelesítést is használunk, és azt nem feltétlenül ismételtetjük meg. A hitelesítésnek van lejárati dátuma, de lehetővé tesszük a szervezeteknek az automatizálást, hogy a hitelesítés folyamatos legyen. Így egy új tanúsítvány beszerzése nem lesz fáradságosabb, mint a következő évre a domainhez tartozó új DCV-re kattintani. Az EV-tanúsítványok sajátossága, hogy csak azután adják ki őket, hogy a jövőbeni tulajdonos véglegesen visszaigazolta az. Ezt az e-mailt azonban automatikusan is megkapja.

Tanúsítványok formátumának konvertálása

A tanúsítványokat túlnyomórészt szöveges formában, vagy PEM formátumban használják a szervereken. Lehetőséget kínálunk a tanúsítvány bináris formában történő letöltésére. A letöltéskor előkészítheti a fájlokat a szerver számára, és több tanúsítványt egy fájlba egyesíthet, ami hasznos például az Apache szerverre történő telepítéshez.

Tanúsítvány telepítés ellenőrzése

Az SSLmarket eszközök egész sorát kínálja kezdve a tanúsítványok szerveren való telepítésének ellenőrzésétől, a tanúsítványok és CSR dekódolásán át, a tanúsítvány visszavonás (visszavonás) ellenőrzéséig. Azt is ellenőrizheti, hogy a tanúsítvány privát kulcsa összeillik-e a tanúsítvánnyal, vagy akár átalakíthatja a tanúsítvány formátumát . Ezek mind olyan eszközök, amelyekre szüksége lehet.

SSLmarket Windows alkalmazása

Ügyfeleink számára fejlesztettük az SSLmarket alkalmazást Windows asztali számítógépre, amely különösen a tanúsítvány számítógépre vagy szerverre történő telepítésében (importálásában) segíti őket. Segítségével alapvető műveleteket hajthat végre a tanúsítványokkal. Nagyon praktikus az aláíró S/MIME-tanúsítvány Outlookos telepítésénél, és az aláírás alapértelmezett tanúsítványaként történő beállításakor.

Automatizáció

Végezetül nem szabad megfeledkeznünk a tanúsítvány automatizálásának lehetőségeiről sem, amelyet a vállalatok széles körben használnak. Együttműködünk a piac technológiai vezetőjével, és nekünk köszönhetően Ön is kihasználhatja az automatizálás minden lehetőségét. Emlékeztetőül ezen funkciókról: ez a API-nk a tanúsítványok megrendeléséhez, DigiCert ACME protokol, KeyTalk CKMS server és a DigiCert ONE platformja.Mindezeket az előnyöket minden ügyfelünk igénybe veheti; csak vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk a részletekkel.

Automatizálja a tanúsítványok megszerzését és telepítését, rengeteg időt spórolhat vele.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu