CA pecsét elhelyezése a weboldalon

2020. ápr. 29. | Pataki Tamás

A TLS-tanúsítvány telepítése után elhelyezheti a hitelesítő hatóság pecsétjét a webhelyén. Ez egy dinamikus kép, amely megjelenik a biztonságos webhelyen. Így a látogató azonnal láthatja, hogy a webhely TLS-tanúsítvánnyal van biztosítva. Ha a látogató rákattint a pecsétre, akkor a tanúsítvány részletei és a benne szereplő, a webhelyet azonosító információk jelennek meg.

A biztonsági szimbólumok kimutatható előnyökkel járnak

A CA pecsét a weboldalon nem csak egy extra grafikai elem. Számos független tanulmány bizonyítja, hogy a biztonsági szimbólum (egy zöld EV-sáv vagy egy pecsét) bizonyítottan hozzájárul a magasabb e-kereskedelmi konverziókhoz és növeli a webhely összes tranzakcióját. Ez annak köszönhető, hogy a felhasználó könnyen ellenőrizni tudja az oldal identitását, és könnyen megállapíthatja, hogy az oldal biztonságos és megbízható.

Hogyan segíthet a CA pecsét a webáruházaknak és növelheti a konverziót, például a A DigiCert® Secure Trust Seal és a látogatók konverziója című cikkben olvasható.

Mivel segíthet a CA pecsét a webáruházaknak és növelheti a konverziót.

Site Seal jellemzők

A pecsét három méretben, fekete vagy fehér háttérrel (a különböző webhelyek hátteréhez) kapható. A fóka angolul, spanyolul, portugálul, kínaiul és franciául tud beszélni a látogatókkal.

Az alábbi képen megtekintheti a három méret előnézetét.

thawte-seal-size.png

Thawte pecsét különböző méretekben

siteseal-background.png

Példa egy fehér és egy sötét pecsét hátterére

Elképzelhető, hogy elgondolkodik azon, hogy mi a különbség a pecsétek között, és melyik a legmegbízhatóbb; erre könnyű a válasz. A felmérések azt mutatják, hogy a Norton Pecsét, amelyet a Secure Site tanúsítvánnyal kap, és ez működik a legjobban. Amint arra maga a CA is rámutat, ez a legismertebb biztonsági szimbólum az interneten, amelyet a látogatók 89%-a felismer. A szimbólumot naponta több mint egymilliárdszor nézik meg, és 170 országban több mint 100 000 weboldal használja. Csatlakozzon hozzájuk Ön is! Tudjon meg többet a Secure Site tanúsítványokról ebben a cikkben.

.

A Norton-pecsét a webes biztonság legfelismerhetőbb szimbóluma

Ezért a Secure Site tanúsítványt ajánljuk, de a többi tanúsítvánnyal sem fog hibázni. A fennmaradó hitelesítő hatóság (CA) pecsétjeit alább láthatja. Egy adott CA pecsétje csak az adott hitelesítő hatóság által kiállított tanúsítványokkal működik. Például a Thawte pecsétet csak Thawte tanúsítványhoz használhatja, más márkájú tanúsítványhoz nem.

A pecsét telepítése a weboldalra

Amint fentebb említettük, a pecsétet a webhely forráskódjának elemeként kell hozzáadni a webhelyhez. A telepítés első lépése tehát a megfelelő hely megtalálása a pecsét elhelyezéséhez.

Az oldalra természetesen nem statikus kép kerül, hanem JavaScript. A pecsétet "intelligenssé" teszi, és ha rákattint, megjelenítheti a tanúsítvány részleteit és a benne foglalt információkat. A legfontosabb, hogy ezzel ellenőrizni lehet a tartományt, ahonnan a pecsét betöltődik (és megakadályozható a visszaélés).

A forráskód elérése

A kód megszerzéséhez csak lépjen be az SSLmarket adminisztrációjába a megrendelés részleteihez. Ott (feltéve, hogy a tanúsítvány támogatja a dinamikus pecsétet) megtalálja a Site Seal megszerzése gombot. Ezután láthatja a pecsét speciális paramétereit (háttér, méret - lásd fentebb), amivel a kiválasztott pecsét dizájnja elküldésre kerül az e-mail címére. A pecsét kódját természetesen ügyfélszolgálatunk is elküldheti.

Képernyőkép 2020-04-23 06-51-02.png

A generált kódban van egy egyedi azonosító, amely egy adott megrendeléshez kapcsolódik (ezért nem lehet egy HTML-kódot használni). Ezt hozzáadja weboldalához és kész is!

Hozzáadás a weboldalhoz

A beágyazási kód két részből áll. Az első a fejlécbe kerül:

a második rész a pecsét helyét jelöli:

Ha a webhelyén CSP fejlécek vannak beállítva, ami valószínű, engedélyezze a megjelenítéshez szükséges elemek betöltését a CA tartományból.

A telepítés befejezése után a már ismert pecsét szimbólum jelenik meg az oldalon. A képre kattintva egy új ablak jelenik meg a domainre és a tanúsítvány tulajdonosára vonatkozó információkkal.

siteseal-detail.png

A Site Seal pecsét részletei. Kattintson a nagyításhoz.

Bővebb információ

Ha a telepítés előtt további információkat szeretne megtudni, ajánljuk figyelmébe a Official FAQ és a Install Your Site Seal című cikkeket.

.
Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu