Elérhetővé váltak az SSL/TLS tanúsítványok többéves megrendelései

2020. szept. 24. | Pataki Tamás

Az SSL/TLS tanúsítványok egy évre történő korlátozását követően egy új funkcióval állunk elő - többéves tanúsítványrendelésekkel. Egyszerűsíti a tanúsítványok kezelését és megújítását. Több évre történő megrendeléssel szintén jelentős megtakarítást érhet el.

A tanúsítványt csak egy évre állítják ki, de akár 6 évre is megrendelhető

Szeptember 1-jétől már nem lehet 1 évnél hosszabb időre SSL/TLS-tanúsítványt kapni; ez némiképp kivitelezhetetlenné teszi ezek kezelését és megújítását. A CA DigiCert-tel együttműködve lehetővé tettük, hogy több évre szóló SSL/TLS tanúsítványokat rendeljen. A többéves megrendelés fő előnye a jelentős megtakarítás a tanúsítvány évről évre történő megújításával szemben. Így akár 6 évre megrendelheti az SSL/TLS tanúsítványokat, és nemcsak az árukat, hanem az egyébként a megújítással töltött időt is megtakaríthatja.

A többéves megrendelések előnyei

A tanúsítvány több évre történő megrendelése számos előnnyel jár. Használatának fő okai a következők:

  • Időt takarít meg. Egy megrendelés és fizetés = kevesebb adminisztráció.
  • Minél hosszabb a megrendelés érvényessége, annál nagyobb a megtakarítás a csökkenő éves árnak köszönhetően.
  • Ön automatikusan és időben kap egy újabb egyéves tanúsítványt, elég csak kicserélni a szerveren.
  • Ön késedelem és várakozás nélkül kapja meg a tanúsítványát, mivel a vállalati hitelesítését automatikusan megújítjuk, hogy az érvényes maradjon.

Tanúsítvány rendelése több évre

Hogyan működik a többéves megrendelés

A tanúsítványt megrendelheti akár 6 évre is; az éves ár fokozatosan csökken, és a hosszabb futamidő kényelmesebb az Ön számára. A megrendelés után az első tanúsítványt 397 napra állítjuk ki, és ahogy közeledik a lejárat, 30 nappal a lejárat előtt automatikusan megújítjuk azt.

A vállalati hitelesítéssel vagy kiterjesztett hitelesítéssel ellátott tanúsítványok kiállítása a DigiCert által közvetlenül kezelt és naprakészen tartott vállalati hitelesítés alapján történik. Így Önnek csak annyit kell tennie, hogy a megrendelés időtartama alatt megerősíti a DigiCertnek küldött lekérdezéseket, hogy vállalata hitelesítési státusza aktív maradjon.

A kötelező (meghosszabbított) tanúsítványt megkapja tőlünk, és csak a szerveren kell kicserélnie. Ezután elég várnia egy évet a következő tanúsítványra. Nem kell minden évben megújító tanúsítványt rendelni és fizetni érte, csak gondoljon arra, hogy telepíti a szerverre.

Összefoglalás

A többéves tanúsítványrendelés kompromisszumot jelent a tanúsítványok használatának fokozott biztonsága miatt kötelezővé vált rövid érvényességi idő és a tanúsítványkezelés kényelme között. Ráadásul a csökkenő éves árnak köszönhetően jelentősen megtakaríthat, és ami a legfontosabb, időt takaríthat meg - egy megrendeléssel akár 6 tanúsítványt is kaphat.

Megjegyzés: A SSL/TLS-tanúsítvány maximális érvényességi ideje továbbra is egy év (397 nap). Több évre szóló megrendelés esetén a megrendelés időtartama alatt megfelelő számú egyéves tanúsítványt kap, amelyeket egy év után ki kell cserélnie.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu