Új fajta ellenőrzés a DNS és FTP-re feltöltött file segítségével

2017.3.15.-től változások lépnek érvénybe az FTPre feltöltött file-al és DNS rekordos alternatív ellenőrzéseknél. Olvassa el milyen apró változtatásokat kell megtenni ennél az ellenőrzés formánál.

CNAME rekord TXT-re változik

A DNS rekorddal történő ellenőrzés eddig a CNAME típussal működött. Változtatásokat következően a DNS ellenőrzés a TXT rekorddal fog történni.

Ennek előnye az egyszerűbb beállítások, mivel a TXT rekordnál a DNS ellenőrzés számára elég kitölteni a "Cél" részt, amelyet az SSLmarket-től kapnak meg. A "bal" oldalt nem kell beállítani, mivel ott a megadott domain neve található.

Az ellenőrzött file mostantól .txt

Az egyik a két fő változásból ami a file-val történő ellenőzést illeti,  a file tipusának változása. A HTML file helyett most már TXT file-t kell használni.

A másik ujdonság a fileauth.txt file elhelyezése.  Már nem a web root-jába lesz elmentve, hanem a /.well-known/pki-validation/ könyvtárba. Tehát már nem lesz lehetőség a file elmentésére gyökér könyvtárba.

Hol találhat további információt a beállításokkal kapcsolatban?

Továbbra is érvényes, hogy a beállítandókról e-mailben kapnak értesítést és úgyszintén megtalálják azokat a rendelés részleteiben az ügyfélfiókjukban az SSLmarket-en.

Szükség esetén tekintse meg a Súgóban megtalálható Ügyfélfiókról szóló cikket, vagy forduljanak az SSLmarket ügyfélszolgálatához.