ACME elérhető az összes tanúsítványhoz; hozzáférések elérhetőek az ügyfélfiókban

(2024.3.6) Örömmel jelentjük be, hogy az ACME-t (amely lehetővé teszi a tanúsítványok életciklusának automatizálását) közvetlenül az ügyfélfiókjából elérheti. Az ACME-t mostantól DV tanúsítványokhoz is használhatja, minden hitelesítési típus támogatott. Az ACME használatához többé nem kell kapcsolatba lépnie ügyfélszolgálatunkkal.

Miért érdemes az ACME-t használni?

Az ACME segítségével automatikusan beszerezheti a tanúsítványokat, és automatizálhatja teljes életciklusukat. Nem kell aggódnia a meghosszabbításuk és telepítésük miatt, az ACME kliens ezt közvetlenül a kiszolgálón végzi el. Miután beállítja a megbízott ACME-t a kliensben, mindent elvégez Ön helyett. Az ACME-vel kapcsolatban bővebben itt olvashat.

ACME és tanúsítványok hitelesítése

Az ACME mostantól elérhető a domain-hitelesített DV tanúsítványokhoz, amelyek a tartományon kívül mást nem hitelesítenek, és nem tartalmaznak tulajdonosi adatokat. Ezek a tanúsítványok az ACME segítségével teljesen automatikusan és minden további lépés nélkül megszerezhetők.

Szigorúbb szabályok vonatkoznak az OV- és EV-tanúsítványokra, amelyek tartalmazzák a tulajdonos hitelesített vállalatát. Az ACME-n keresztül történő sikeres tanúsítványkérelem benyújtása előtt a vállalat hitelesítésére van szükség, illetve annak érvényességére. A tartományt már nem kell előre hitelesíteni, és az ACME-kérelem során is hitelesíthető, de továbbra is javasoljuk, hogy ezt a szervezet hitelesítésével együtt tegyék meg. Ha nem felel meg ezeknek az előfeltételeknek, és a vállalat nincs hitelesítve, a tanúsítványigénylés nem fog befejeződni, és time-outtal fog végződni.

Ha mindkét feltétel teljesül, az ACME kliens megkapja az OV/EV tanúsítványt, mint a DV domain hitelesítésűt. Aznap éjfélkor a tanúsítványok ezután a többi tanúsítvánnyal együtt importálásra kerülnek, és az ügyfélfiókban láthatja őket.

Figyelem: Az ACME használata feltételezi a tanúsítványok utólagos számlázását az Ön aktuális díjszabása szerint (az ügyfélszámlájában található). A hónap végén egy összesítő számlát kap az így kiállított tanúsítványokról.