Kapjon áttekintést a vállalata hitelesítéséről

2024. ápr. 12. | Pataki Tamás

A hitelesített tanúsítvány megszerzése igazi rémálom is lehet, ezért fontos, hogy ehhez jó partnert válasszunk. Hozzáadtuk a lehetőséget, hogy ügyfeleink részletesen nyomon követhessék szervezetük hitelesítésének előrehaladását. Áttekinthetik a hitelesítés aktuális állapotát, amely annak gördülékenyebbé tételéhez, valamint a tanúsítvány gyorsabb kiadásához vezet. Nálunk szerezhet be leggyorsabban TLS tanúsítványt a piacon.

Mindenki számára elérhetővé tesszük a biztonságot

Célunk, hogy a tanúsítvány megszerzése és telepítése mindenki számára kényelmes legyen. Az egész folyamatnak nem szabad bonyolultnak lennie, mert a jelenlegi informatikai rendszerek különbözősége miatt a biztonság sok munkát igényel. Elmúltak már azok az idők, amikor a céges honlapot és a levelezőszervereket egy tanúsítvánnyal biztosították; ma már a hűtők és a mosógépek is hozzáférnek az internethez.

A hitelesített tanúsítványok lehetővé teszik a tulajdonos személyazonosságának ellenőrzését, és ezért továbbra is nagyon fontosak a kölcsönös bizalom szempontjából. Hatékonyan elejét veszik az "anonim" DV-tanúsítványokkal történő phising, adathalászatnak is. Mivel azonban a tanúsítvány kiállítása előtt hitelesíteni kell a vállalatot, a kezdeti kiállítás nem azonnali (a következő már az), és a hitelesítő hatóság aktívan ellenőrzi a kérelmezőt. Ez mostanra a nyilvánosan elérhető források keresésére és az ügyfél általi megerősítésre csökkent, de vannak olyan esetek, amikor a mi beavatkozásunk nélkül a tanúsítványt egyáltalán nem állították volna ki.

Ügyfeleink mostantól jobb áttekintést kapnak a vállalat hitelesítéséről, ha éppen most zajlik az eljárás. Az alábbiakban megtudhatja, hogy milyen információk állnak rendelkezésre, és hogyan kell azokat értelmezni.

Átláthatóvá tesszük a hitelesítést

Az ügyfélfiókban a megrendelés adataihoz hozzáadtuk a szervezet hitelesítési státuszára vonatkozó információkat (OV és EV tanúsítványok esetében). Mostantól teljes áttekintése van a folyamat egészéről, beleértve az egyes szakaszokat is. Ez az információ segít Önnek a felmerülő komplikációk kiszűrésében.

A megrendelés hitelesítési státuszának részletezésében a domain-ellenőrzés mellett a szervezet hitelesítési fázisa is látható. Az egyes lépések "Pending" státusszal kezdődnek, majd fokozatosan zöldre váltanak; amikor ezek befejeződnek a helyükre a "Complete" státusz kerül.

A vállalat hitelesítésére vonatkozó adatok a kérvényezett megrendeléshez
A vállalat hitelesítésére vonatkozó adatok a kérvényezett megrendeléshez

A vállalat hitelesítési szakaszai a következők:

  • Telefonszám keresése harmadik féltől származó nyilvános forrásban
  • Székhely ellenőrzése
  • Blacklist és a vállalat jogszerű üzleti státuszának ellenőrzése, beleértve az üzleti évek számát is.

Ezen információk áttekintése segít abban, hogy a hitelesítési folyamat zökkenőmentesebben menjen, mert ellenőrizheti a folyamatot; illetve, hogy mire kell reagálnia. Ennek eredményeképpen az első tanúsítványt gyorsabban fogják kiállítani a vállalata számára.

Nézzük meg a két leggyakoribb forgatókönyvet, amellyel találkozhat.

  • A hitelesítés még nem kezdődött meg - a hitelesítő hatóság (CA) még nem kezdte meg a vállalata hitelesítését. Ez meggyorsítható az Ön számára.
  • A hitelesítés folyamatban van, de már több napja ugyanabban a fázisban van. - A CA a jelek szerint válaszra vár. Ellenőrizze e-mailjeit, és lépjen kapcsolatba velünk a hitelesítés befejezéséhez.

Mindkét esetben a legjobb, ha értesít minket, és mi elintézzük, hogy befejezhesse a hitelesítési folyamatot. Ez ezután legfeljebb 13 hónapig lesz érvényes, és a vállalatnak (sem az OV/EV, sem domainek esetében) nem kell ezután újra hitelesítenie magát.

Miért mi vagyunk a legjobbak az iparágban

Hatalmas tapasztalattal rendelkezünk a vállalatok hitelesítésében, hiszen több százezer tanúsítványt állítottunk ki ügyfeleinknek. Zökkenőmentesen tudjuk megszervezni mind a szokásos OV és EV tanúsítványokat, mind pedig az olyan speciális termékeket, például a VMC tanúsítványt, ahol a hitelesítés nem szabványos..

Maximálisan kihasználjuk a rendelkezésre álló hitelesítő hatósági eszközöket, és a lehető legteljesebb mértékig használjuk a meglévő hitelesítést. Ennek eredményeként ügyfeleink azonnal megkapják a tanúsítványt, és nem kell újra és újra hitelesíteniük magukat.

A hitelesítő hatóságnál a tanúsítványok hitelesítésére külön európai csapatunk van, így Önnek nem kell a dél-afrikai vagy amerikai csapatok esetleges félreértéseivel foglalkoznia. Az új ügyfelek garantáltan a mi segítségünkkel kapják meg a legkönnyebben és leggyorsabban a tanúsítványt, ráadásul pénzt takarítanak meg a közvetlenül a DigiCertnél történő vásárláshoz képest.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu