Tudjon meg többet a hamarosan érkező domain hitelesítést érintő változásokról

(2021. szeptember 1.) 2021 őszén a CAB Fórum szigorúbb domain hitelesítési szabályokat vezet be. A hitelesítő hatóságok (CA) és a böngészők ezen társulása, egységes és kötelező érvényű feltételeket fogad el a megbízható TLS tanúsítványok hitelesítésére és kiadására.

FILE alapú hitelesítés változása

2021. november 15-től a FILE módszerrel (txt fájl feltöltése FTP-re) történő domain hitelesítés kissé korlátozódik. Ez a módszer mostantól megköveteli a teljes körűen minősített tartománynevek (FQDN) hitelesítését. Ez azt jelenti, hogy többé nem lesz lehetséges egy aldomain hitelesítése a fődomain segítségével, ahogyan ez eddig történt. Az aldomaint pontosan azon a szinten kell hitelesíteni, ahogy az a tanúsítványban szerepel.

A FILE alapú hitelesítés szintén nem lesz lehetséges a Wildcard tanúsítványok esetében.

Lerövidített domain hitelesítés érvényesség

2021. szeptember 27-től a domain hitelesítés maximális érvényességi ideje 397 napra, a tanúsítvány maximális érvényességi idejére csökken. Ez a szabály az OV- és EV-tanúsítványokra vonatkozik, ahol a domainek mindig egy adott hitelesített vállalat számára kerülnek kiállításra, és állandó érvényességgel rendelkeznek. Ez nem vonatkozik a DV tanúsítványokra, amelyek esetében a domaint újra mindig újra kell hitelesíteni.