Az SSL/TLS tanúsítványok többéves megrendelései már elérhetőek

(2020.8.31) A TLS tanúsítványok érvényességének régóta hangoztatott egy évre történő korlátozása okán egy újabb újdonsággal állunk elő - a tanúsítványok többéves megrendelésével. Ez egyszerűbbé teszi a tanúsítványok és a megújításukhoz kapcsolódó adminisztrációt. A több évre szóló megrendelésnek köszönhetően ráadásul jelentősen megtakaríthat.

A tanúsítvány egy évre van kiállítva, ám merendelheti azt akár 6 évre is

Szeptember 1-jétől már nem lehetséges az SSL/TLS tanúsítványokat több, mint 1 évre kiállítani; ez kissé nehezebbé teheti ezek kezelését és meghosszabbítását. A DigiCert CA-al közreműködve azonban elkészítettük Önöknek ezen tanúsítványok több évre történő megrendelésének lehetőségét. A töbéves megrendelés legfőbb előnye a jelentős megtakarítás a tanúsítvány évről-évre való megújításával összevetve. Az SSL tanúsítványokat így akár 6 évre is megrendelheti, amellyel így nem csak annak árán, de a meghosszabbítások megrendeléseire fordított időn is rengeteget spórolhat.

Többéves megrendelések előnyei

A tanúsítványok több évre való megrendelése számos előnyt okoz. Használatuk legfőbb okai az alábbiak:

  • Időt spórol. Egy megrendelés és fizetés = kevesebb adminisztráció.
  • Minél hosszabb a megrendelés érvényessége, annál nagyobb a megtakarítás mértéke az éves díj csökkenésénél köszönhetően.
  • Az egymás követő egyéves tanúsítványokat automatikusan és időben megkapja, elég azokat kicserélni a szerveren.
  • Késedelem és várakozás nélkül megkapja a tanúsítványt, mivel a vállalati hitelesítés automatikusan meghosszabbodódik, hogy az érvényes maradjon.
Tanúsítvány megrendelése több évre

Hogyan működik a többéves megrendelés?

A tanúsítványt legfeljebb 6 évre rendelheti meg; az éves ár fokozatosan csökken, így a hosszabb érvényesség az Ön számára előnyösebb. A megrendelés után 398 napra kiállítják az első tanúsítványt, és amint annak érvényességének vége közeleg, a CA automatikusan megújítja azt. Ezt a megújított következő tanúsítványt tőlünk kapja meg, és csak a szerveren szükséges kicserélni azt. Ezután újabb évig érvényes lesz a tanúsítvány és amíg az azt követő tanúsítvány ki nem állítódik. Ekkor csak várnia kell egy újabb évet az azt követkeő tanúsítványra. Ezzel nem szükséges minden évben megrendelni és kifizetni külön-külön tanúsítvány meghosszabbítását.