Közeledik a kétéves tanúsítványok kiadásának vége

(2020.4.3) 2020 szeptembertől 1-jétől az Apple eszközök nem fogják tovább támogatni azon tanúsítványokat, amelyek több, mint egy évre lesznek kiállítva*. Ez minden bizonnyal idővel a két éves tanúsítványok kiállításának végét jelenti. Szerezzen be 2 éves tanúsítványt, amíg még lehet!

Apple nem fogja tovább támogatni a kétéves tanúsítványokat

Az Apple azon döntésével, hogy nem fogja tovább támogatni az egynél több évre kiállított TLS tanúsítványokat, hatalmas változásokat idézett elő az egész szakmában. Ennek a korlátozásnak a célja a kulcsok rotációjának felgyorsítása, amely a nagyobb szintű biztonságot hozhatja el az interneten.

A hitelesítő hatóságok elsősorban ügyfeleik miatt hagyták meg a többéves érvényesség lehetőségét. A világ legnagyobb CA-ja, a DigiCert vállalat, mindezidáig nem jelentette be a kétéves TLS tanúsítványok kiadásának felfüggesztését, azonban feltételezhető, hogy ez őszig be fog következni. Feltételezzük azonban, hogy az Apple döntését további böngésző forgalmazók fogják követni, amelyek a lehető legrövidebb érvényességű tanúsítványokat preferálják.

Hosszabbítsa meg tanúsítványát két évre, amíg még lehetséges

Szerezzen be tanúsítványt két évre, amíg még lehetséges. A 2020 szeptember 1-je előtt kiállított tanúsítványok probléma nélkül fognak működni a lejártukkig. A korlátozás csak az ezután a dátum után kiadott tanúsítványokra lesz érvényes.

Szerezzen be tanúsítványt két évre

További információkat olvashat az Apple korlátozásáról a blogunkban..

* Megjegyzés: Az érvényesség korlátozása kizárólag a TLS tanúsítványokra érvéynes, a Code Signing és az aláíró tanúsítványokra nem.