Certificate Transparency teljes támogatás és DV intermediate tanusítvány változás

(2016.2.22.) A Symantec beszünteti a Certificate Transparency támogatását a DV tanusítványoknál, azok új intermediate tanusítványokkal lesznek kiállítva. Ez a RapidSSL, RapidSSL Wildcard, QuickSSL és a QuickSSL Premium -hoz szóló új intermediate tanusítványokat érinti.

Certificate Transparency az összes tanusítvány számára

Az OV tanusítványoknál nemrég elindított Certificate Transparency teljes támogatása ennek a biztonsági funkciónak február 29.-ével lesz teljesítve, amikor már a Symantec DV tanusítványai is támogatni fogják azt.

A CA Symantec, Thawte, GeoTrust és RapidSSL összes SSL tanusítványa február végétől a Certificate Transparency által lesznek biztosítva.

Intermediate tanusítvány változás - mit jelent ez és kit érint?

A változás az új tanusítványok más közvetítő CA által való kiállítását jelenti és csak technikai dolgról van szó, amelyet maga a használó észre sem vesz. Az adminisztrátor számára ami fontos, hogy melyik közvetítő tanusítványokra van szüksége a telepítéshez a szerverre.

A változás csak az újonnan kiállított RapidSSL, RapidSSL Wildcard, QuickSSL és QuickSSL Premium tanusítványokra vonatkozik, nem pedig az érvényben lévőkre. Azokat nem szükséges megváltoztatni.

Hol találom az intermediate tanusítványt?

Az aktuális Intermediate tanusítványt mindig megtalálja a tőlünk kapott tanusítvány kiállításról szóló értesítésben, így nem kell utánna soha kutatnia. A tanusítványok mindig aktuálisak és érvényesek; minden kiállítás során API-n keresztül olvassuk be őket egyenesen a CA-tól.

Az Intermediate tanusítványok -at természetesen úgyszintén megtalálhatjuk a CA Symantec és Thawte  oldalakon is.   

Segítségre van szüksége? Lépjen velünk kapcsolatba!

Szükség esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot az SSLmarket ügyfélszolgálatával.