A tanúsítványa még 2017. december 1-je előtt lett kiállítva? A megújítást (renew) azonnal elkezdheti

(2018. május 11.) Azon Symantec tanúsítványokat, amelyeket 2017. december 1-je előtt adtak ki, és amelyeket szeptemberig újrakibocsátani (reissue) szükséges, azonnal megújíthatók (renew). A frissítési, megújítási lehetőséget a lejárat előtt 7 hónapra bővítették, így megspórolhat egy telepítést.

Azon tanúsíványokat, amelyek a Symantec CA kötelékében lettek kiadva 2017. december 1-je előtt, újrakibocsátani (reissue) szükséges az új PKI-ban, a DigiCert által. További információkat olvashat a témában cikkünkben a Symantec TLS tanúsítványai az új infrastruktúrában és a DigiCert-vel való összevonásról.

A DigiCert bejelentette, hogy mostantól az egész folyamat egyszerűsítve lesz. A tanúsítványt immár a lejárata előtt 7 hónappal meghosszabbíthatja, a fennmaradó érvényesség pedig hozzáadódik a megújított tanúsítványhoz, így nem veszik el az előző „szavatosságából“ hátralévő idő.

A megújítást szolgáló standard bővítményablak, ami a fennmaradó érvényesség elvesztése nélküli meghosszabbítást kínálja, még mindig a lejárat előtt 3 hónappal „jelenik meg“.

Amennyiben bármilyen kérdése felmerül, forduljon az SSLmarket ügyfélszolgálatához.