A HSM KeyLocker Cloud bevezetése ügyfeleink számára

(2023.12.22) Ezúttal is elhozzuk ügyfeleink számára a legújabb termékeket és funkciókat a világ legnagyobb hitelesítő hatóságától, a DigiCert-től. Mostantól élvezheti a Code Signing tanúsítvány biztonságos tárolásának előnyeit a DigiCert Cloud, felhőben. A szolgáltatás neve KeyLocker, és a DigiCert ONE platform része. Nem kell semmit sem külön licencelnie - a beállítása teljesen automatikus, és csak egy kis plusz költséget jelent a Code Signing tanúsítványhoz.

A KeyLocker előnyei

A KeyLocker egy biztonságos felhőalapú kulcstároló, amely úgy működik, mint egy hardware security module (HSM). Megspórolja a HSM magas beszerzési költségeit, és a HSM-mel ellentétben a felhő mindenhol elérhető, így bárhonnan aláírhat. Ráadásul a hash-aláírás gyors, és az aláírt fájlok nem kerülnek átvitelre az interneten keresztül. A KeyLocker legnagyobb előnye az aláírás automatizálhatósága (CI/CD), amit a tokenen tárolt tanúsítvány nem tesz lehetővé. A KeyLocker megfelel a szigorú FIPS 140-2 3. szintű és a CC EAL4+ biztonsági szabványoknak.

A KeyLocker használata

A Code Signing (OV vagy EV) tanúsítvány megrendelésénél kiválasztja a tanúsítvány tárolásának módját - az alapértelmezett beállítás a tokenen való tárolása. Ezentúl már kiválaszthatja a tanúsítvány KeyLockeren való tárolás is. A hitelesítés befejezése után a tanúsítványt kiállítják, és automatikusan feltöltik közvetlenül ebbe a szolgáltatásba, amely a DigiCert felhőjében (a Cloud HSM-ben) elérhetővé válik. Az ügyfelünk automatikusan hozzáférést kap ehhez.

További információkat a Keylockerrel megtalál annak termékoldalán.