A hároméves SSL/TLS tanúsítványok kiadásának vége

(2017.11.21) A CAB fórumon, amely a TLS tanúsítványok kiadásának körülményeinek definiálásáról szólt, megegyezésre került sor az új kiadási időről, amely ezután 27 hónap lesz a jelenlegi 39 hónap helyett. (Ballot 193).

Az SSL/TLS tanúsítványokat hároméves érvényességgel ezután nem lesz lehetőség kiadatni

A hitelesítő hatóságok és a böngészők működtetői hosszú idő óta törekednek arra, hogy lecsökkentsék a tanúsítványok leghosszabb érvényességét a minimumra (13 hónapra). A jövő évtől ránk váró változással kapcsolatban megegyeztek a hároméves tanúsítványok kiadásának korlátozásáról. Az új, rövidebb érvényességű SSL/TLS tanúsítványok bevezetése 2018. március 1-jétől kerül bevezetésre és ezután már nem lesz lehetőség 27 hónapnál (825 nap) hosszabb ideig érvényes tanúsítvány beszerzésre.

Felhívjuk figyelmét, hogy az érvényesség rövidítése az összes tanúsítványra érvényes lesz függetlenül annak hátralévő hatályossságától; a tanúsítványok maximális 825 nap érvényessége kötelező lesz és a tanúsítványok hatályossága esetleg lerövidül.

A jelenlegi SSL/TLS tanúsítványok érvényesek maradnak és amíg nem kerülnek újrakiadásra (Reissue) 2018. március 1-je után, addig érvényesek maradnak és érvényességük nem rövidül. Új tanúsítványok vételekor javasoljuk a kétéves hatályosságút, így elkerülve a kockázatot azok esetleges érvényességének lerövidítéséről.

Szükség esetén ne habozzon felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.