A CSR request-et és a privát kulcsot már a rendelésben kigenerálhatja

(2017.5.12.) Az SSLmarket ügyfeleinek most lehetősége nyílik a CSR request és a privát kulcs létrehozására közvetlenül a megrendelésben. Ez akkor lesz hasznos, ha nincs hozzáférése a szerverhez, vagy nem lehetséges azon CSR generálása. 

Gondja akadt a CSR beszerzésével? Az SSLmarketben ez már nem fordul elő!

A nyilvános kulcsot tartalmazó CSR request szükséges előfeltétele az SSL tanúsítvány kiállításának. A CSR beszerzése sokszor gondot okoz az ügyfél számára, mert kapcsolatba kell lépnie a szerver karbantartójával, a CSR eszköz nem képes a kigenerálásra (NAS-ok és egyéb hálózati tárhelyek), vagy a hoszting nem hajlandó ingyen CSR-t létrehozni.

Azért, hogy ezekben az esetekben ügyfeleinknek ne kelljen megbízhatatlan CSR generátorokat használniuk, amelyeknél fenn áll a privát kulcs kompromitálásának veszélye, kibővítettük lehetőségeink listáját a privát kulcs és CSR közvetlenül a megrendelésben történő létrehozásával. 

Hogyan generáljunk CSR-t és privát kulcsot?


A CSR beillesztésére szolgáló párbeszédablaknál most egy új lehetőséget talál: CSR generálása


Arra kattintva kigenerálódik a privát kulcs és a CSR kérelem, amelyek két űrlapon jelennek meg. A privát kulcsot másolja és mentse el az SSL tanúsítvány jövőbeli telepítéséhez.

A privát kulcsot természetesen mi nem tároljuk, ezért nem áll módunkban annak megújítása, frissítése. Mentse el egy biztonságos helyen a későbbi szerverre való feltöltéshez. A privát kulcsot biztonságos helyen tartsa - nem juthat illetéktelen személyek kezébe! Az ssl tanusítvány által titkosított adatok kikódolására szolgál és nélküle a tanusítvány a szerveren nem fog működni.

Szükség esetén lapozza fel a súgó SSLmarket felhasználói fiókjával foglalkozó cikkét, vagy forduljon az SSLmarket ügyfélszolgálatához.