A tanúsítvány megjelenítése böngészőben

A tanúsítványok segítségével titkosított kapcsolat jön létre a szerver és a felhasználó internetes böngészője között. A hitelesítő hatóságnak köszönhetően,a melyek a tanúsítványt kérelmezőt ellenőrzik, hitelesítik, a felhasználó ellenőrizheti a böngészőjében, hogy a szerver, amellyel kommunikál valóban az-e amelyiknek kiadja magát.

A megbízható SSL tanúsítványok által biztonságos weboldalakon a látogatókat nem zavarja semmilyen a megbízhatatlanságról szóló üzenet. A bebiztosított adatátvitelről szóló információt a böngészők nagy része lakat ikonnal jeleníti meg, amelyre kattintva további fontos információk és részletek jelennek meg. Jelenleg az oldal címe mellett a http protokollnál egy "s" betű is található (pl. https://www.sslmarket.hu/) .

Biztonságossá tett weboldal megjelenítése az internetes böngészőkben
EV SSL tanúsítvány megjelenítése a címsávban népszerű böngészők esetében.

SSL tanúsítvány információi és részletei

Az internetes böngészők a bebiztosított oldalak meglátogatásáról ikonnal értesítik a felhasználót, EV tanúsítvány esetén a címsáv zöld színével is. Ha többet szeretne megtudni az o SSL tanúsítványokról , a lakat ikonra kell kattintatnia, ahol megjelennek az SSL tanúsítvány alapinformációi (domain, vállalat, hitelesítő hatóság, titkosítás típusa). A tanúsítvány teljes információit a részletek hivatkozására való kattintás után találja meg. Itt érhetők el az SSL tanúsítvány összes adatai. A böngésző típusa alapján vannak a tanúsítvány részletei megjelenítve néhány könyvjelző segítségével, így a bejegyzéseket könnyen át tudja tekinteni.