Intermediate tanúsítványok és telepítésük

Az Intermediate (közbenső) tanúsítvány biztosítja az ügyfél SSL tanúsíványok hitelességét köszönhetően a kapcsolatának a Root autority tanúsitványokra, amely jelen van az operációs rendszerekben és böngészőkben. Az ügyfél tanúsítványa nincs közvetlenül a hitelesítő hatóság a Root tanúsítványával kiállítva, hanem az Intermediate tanúsítvánnyal.

nem hiteles tanúsítvány figyelmeztetés a böngészőben

.

Hol található a tanúsítvány

Az intermediate tanúsítványt Windowsra és Linuxra e-mailben kapja meg a kiállított tanúsítvánnyal együtt. Az intermediate tanúsítványt megtalálja bármikor ügyfélfiókjában is a kiállított tanúsítványoknál.

Ha a TLS-tanúsítványt Linuxra (Apache, Nginx) kívánja telepíteni, használja az e-mailünkben található linux_cert+ca.pem fájlt. Egyesíti a kiállított bizonyítványt és annak Intermediate-ját, amivel munkát takarít meg. A webszerverek együtt kívánják őket.

Az összes általunk kínált hitelesítő hatóság tanúsítványainak Intermediate és root tanúsítványait (CA bundle) megtalálja itt.

Hogyan kell telepíteni az Intermediate tanúsítványt

Windows platform

A Microsoft Management Console (MMC)-ban adja hozzá a "Certificates" részt az egész szerverre (nem a felhasználók számára), majd azt követően a Console Root/Certificates (Local Computer)/Intermediate Certificattion Authorities/Certificates mappába importálja be az Intermediate tanúsítvány fájlját.

Linux platform

Ha TLS-tanúsítványt telepít egy Linux-kiszolgálóra, akkor az Intermediate, közbenső tanúsítvány a domain tanúsítvánnyal együtt (egy fájlban vannak) állítsa be az adott tartomány konfigurációs fájljában. Apache esetén a beállítás az SSLCertificateFile direktívában történik a defaul-ssl.conf fájlban, amelyet az /etc/apache2/sites-enabled mappában kell megtalálnia.


Hasznos volt Önnek ez a cikk?