Intermediate tanúsítványok és telepítésük

Az Intermediate (közbenső) tanúsítvány biztosítja az ügyfél SSL tanúsíványok hitelességét köszönhetően a kapcsolatának a Root autority tanúsitványokra, amely jelen van az operációs rendszerekben és böngészőkben. Az ügyfél tanúsítványa nincs közvetlenül a hitelesítő hatóság a Root tanúsítványával kiállítva, hanem az Intermediate tanúsítvánnyal.

.
nem hiteles tanúsítvány figyelmeztetés a böngészőben

Hol található a tanúsítvány

Az intermediate tanúsítványt Windowsra és Linuxra e-mailben kapja meg a kiállított tanúsítvánnyal együtt. Az intermediate tanúsítványt megtalálja bármikor ügyfélfiókjában is a kiállított tanúsítványoknál.

Az összes általunk kínált hitelesítő hatóság tanúsítványainak Intermediate és root tanúsítványait (CA bundle) megtalálja itt.

Hogyan kell telepíteni az Intermediate tanúsítványt

Windows platform

A Microsoft Management Console (MMC)-ban adja hozzá a "Certificates" részt az egész szerverre (nem a felhasználók számára), majd azt követően a Console Root/Certificates (Local Computer)/Intermediate Certificattion Authorities/Certificates mappába importálja be az Intermediate tanúsítvány fájlját.

Linux platform

Az Intermediate tanúsítványt tartalmazó fájlt mentse le a tanúsítványokat tartalmazó mappába (pl. /usr/local/ssl/crt/). Ezenfelül szükséges beállítani a konfigurációs fájlt httpd.conf (többnyire a /etc/httpd van elhelyezve) és adja hozzá az intermediate tanúsítvány irányelvét, pl.: SSLCertificateChainFile /usr/local/ssl/crt/linux_intermediate.pem


Hasznos volt Önnek ez a cikk?