Mit várhatnak a következő évtől?

2019. nov. 25. | Pataki Tamás

Ügyfeleink már megszokhatták, hogy az SSLmarket elhozza a Digicert hitelesítő hatóság legújabb termékeit. Mint a DigiCer Partner of the Year díjazottai, úttörői vagyunk az innovációkat és szolgáltatások bővítésének ügyfeleink felé. A 2020-as évben számos újdonsággal szolgálhatunk. Már most megismerkedhet ezekkel.

Új platformban az összes tanúsítvány

Az új év beköszöntével az összes kínálatunkban szereplő tanúsítvány a DigiCert CA, és annak az ilyen típusok legmodernebb platformja által lesz kiadva. Ügyfeleink még gyorsabban megkaphatják tanúsítványaikat. A hitelesítés egyszerűsítése és mentése a lejárati dátumig, az automatikus szubjektum hitelesítés és azonnal kiállítás, vagy a villámgyors újragenerálása a tanúsítványnak; a legfőbb okai a DigiCert platformján kiállítani az SSL/TLS tanúsítványokat. Kínálatunkban szereplő összes szerver tanúsítványunk támogatni fogja az ECC kriptográfiát és az EC kulcsokat.

Ezen változásoknak köszönhetően megszűnik néhány specifikus korlátozottság, főleg a SAN-okkal való munkálatok kapcsán. Erről a következő bekezdésben bővebben.

SAN-ok és a velük való munkálatok egyszerűsítése

Ügyfeleinknek ezek olyan előnyökkel fognak járni, mint a jelenlegi tanúsítványok SAN-jai működésének újragondolása. Jelenleg szükséges szem előtt tartani az egyes hitelesítő hatóságok szabályait és ezért nem lehetséges "normálisak" SAN-okat csillagos, wildcardos-sal kombinálni. Ennek a korlátozásnak végre befellegzik.

A legjobb példát a változásokra az eredeti QuickSSL Premium tanúsítvány szolgálja, amely fel lett váltva Standard DV tanúsítvánnyal. Emlékezhetnek rá, hogy a QuickSSL-nek 4 SAN-ja lehetett többletköltségért, amelyek azonban csak az subdomainek lehettek az adott a Common name fődomainjának. Ez a Standard DV esetében már nem szükséges, ráadásul ebben a tanúsítványok olyan SAN-t is tartalmazhatnak, amely független domainek (különböznek a Common name domainjétől) és csillagos SAN-ok.

További tanúsítvány, amely a SAN-ok által még keresettebb lehet, a Thawte DV tanúsítványa, az SSL123. Ennek eredetileg nem is lehetett SAN-ja. Mostantól azonban az SSL123 által különböző domainek és csillagos (Wildcard) SAN-okat is biztonságossá tehetnek.

A Wildcard már nem lesz különálló termék

Az előző bekezdésből már eszükbe juthatott, hogy az új rendszer, miszerint csillagos SAN-okat helyezzenek a SAN-oka az eddigi állapot ellentétje, miszerint a csillagos SAN-ok kizárólag csillagos Wildcard tanúsítványban lehetnek.

Mivel ez a korlátozás végett ér, a Wildcard tanúsítványok immár nem különálló kategóriaként fognak szerepelni. A csillagos tanúsítványokat a DV vagy OV tanúsítványok által fogják tudni megadni, és létrehozni bennük a legrugalmasabb SAN-os kombinációkat szükségei alapján.

Továbbra is érvényes lesz, hogy a Wildcard SAN-ok nem lehetnek EV tanúsítványban, kiterjesztett hitelesítéssel. Ez azonban nem a DigiCert korlátozása, hanem összes szakma közmegegyezése az EV tanúsítványok magasabb biztonsági szintje miatt, amelyek kizárólag csak a bennük szereplő domainekra lehet használni.

Secure Site termékek az új felületen

A nagy presztízsű Secure Site termékeket mostantól a DigiCert CA alatt fogja megtalálni; a Symantec hatóság megszünteti a kiadásokat. A Secure Site továbbra is garancia lesz a legmagasabb szintű szolgáltatásokat és kiegészítő funkciók meglétére. Az összes DigiCert Secure Site tanúsítvány támogatni fogja az ECC kulcsokat, vagyis ez a funkció már nem a különálló Pro jelzésű termék extrája.

A Secure Site terméket bővítményi funkcióinak egyik legjobb előnyét jelenti a weboldal malwarek elleni védelmet, a rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően; valamint a rendhagyóan magas CA garanciának, ami tanúsítvány biztonságosságnak feltörése esetén, amely 1,75 millió USD-nek felel meg (ún. Netsure Protection Warranty).

Az újdonságokat már hamarosan használhatják

Jelenleg azon dolgogzunk, hogy ezen újdonságokat már a 2020-as év elejére elhozzuk Önöknek. Kövesse ezt a blogot, az SSLmarket Újdonság oldalát, vagy keressenek minket a közösségi hálókon. Bízunk benne, hogy a termékek innovációi még inkább elégedettséget fognak okozni használatuk során.