Ismerkedjen meg az új Secure Site tanúsítványokkal

2020. jan. 13. | Pataki Tamás

A Secure Site tanúsítványok mindig is a legmagasabb igényeket támasztó ügyfelek termékének számított és a biztonság felé támasztott legnagyobb elvárásoknak is megfeleltek. A Symantec CA felvásárlásával a Secure Site tanúsítványok is a DigiCert, a világ legnagyobb hiteleső hatósága alá kerültek, és továbbra is vezető szerepet töltenek be az SSL/TLS tanúsítványok között. Ezeket az új Secure Site tanúsítványokat a világ legfejlettebb PKI-platformjáról vásárolhatja meg.

A Secure Site mostantól még több előnnyel jár

A piacon kapható legjobb SSL/TLS tanúsítványokkal most még jobban jár. A DigiCert a Secure Site termékeket használja az innovációk piacra viteléhez. A tanúsítványok ezen sorozata biztosítja, hogy a technológiailag legfejlettebb tanúsítványt és a legjobb szolgáltatást kapja. A Secure Site tanúsítvány előnyei itt még nem érnek véget!

A biztonságos webhely tanúsítványok legfontosabb előnyei:

  • Kiemelt vállalati hitelesítés és támogatás a leggyorsabb tanúsítványkiadáshoz
  • A legmagasabb pénzügyi garancia minden tanúsítvány közül
  • Kiegészítő malwarek, rosszindulatú szoftverek vizsgálata a webhelyen
  • A DigiCert Secured Seal pecsét a biztonság legfelismerhetőbb szimbóluma az interneten
  • Természetesen ECC-támogatással is rendelkezik
  • Korlátlan szerverlicenc, korlátlan újrakiadás
  • Korlátlan SAN kombinálás
  • Pro verzió lehetővé teszi Certificate Transparency log monitorozást
  • Pro verzió lehetővé teszi a posztkvantum titkosítást a DigiCerttől
  • Pro verzió lehetővé teszi a Vulnerability Assessment funkciót

Most nézzük meg az egyes előnyöket részletesebben.

Kiemelt hitelesítés és támogatás

A Secure Site tanúsítványokat a hitelesítő hatóság (CA) prioritási alapon, azaz a többieket megelőzve dolgozza fel. A CA természetesen a vállalat tárolt hitelesítésével is dolgozik, amely az OV és EV tanúsítványok esetében 13 hónapok tárolódik; ezen időszak alatt nem kell minden alkalommal megismételni a vállalati hitelesítést. A Secure Site tanúsítványokkal biztos lehet benne, hogy a lehető legrövidebb időn belül megkapja azokat.

A legmagasabb pénzügyi garancia a tanúsítványtulajdonosok számára

A tanúsítványokra vonatkozó pénzügyi garancia a tanúsítványok biztonságának megsértése által okozott esetleges károkra vonatkozik. A Secure Site tanúsítványok rendelkeznek a legmagasabb pénzügyi garanciával (Netsure Protection Warranty) - akár 2 millió dollárig. Szerencsére ennek használata nem gyakori, mivel a feltörésre nem kerül sor. Azonban biztos lehet abban, hogy a CA a tanúsítvány mögött áll, miközben megvédi Önt és ügyfeleit is.

DigiCert Secured Seal és DigiCert Seal

A DigiCert Secured Seal pecsét által használt szimbólum bizonyítottan a legismertebb biztonsági szimbólum az interneten*. A kutatások szerint a felhasználók közel 90%-a felismeri, hogy a DigiCert Secured Seal pecséttel ellátott webhely biztonságos számukra. A szimbólumot naponta több mint 1 milliárdszor nézik meg, és 170 országban több mint 100 000 weboldal használja. Csatlakozzon hozzájuk még ma! Segítünk Önnek a pecsét elhelyezésében a webhelyén.

Smart Seal pecsét

Malware Web Control

A Secure Site tanúsítvánnyal együtt lehetővé válik a webhely ellenőrzése és a rosszindulatú programok elleni védelem. A víruskeresés a VirusTotalon keresztül történik, amely több mint 70 vírusirtót tömörít. Ez a vizsgálat segít felismerni minden olyan potenciális webhelyfertőzést, amely kárt okozhat látogatóinak és tönkreteheti online vállalkozását. Kérje ügyfélszolgálatunktól a linket, hogy ellenőrizhesse webhelyét, amint megkapta a tanúsítványt.

Maximális rugalmasság a használatban

A Secure Site tanúsítvány telepítése és használata során nem érheti meglepetés. Ha a telepítés meghiúsul, vagy elveszíti a privát kulcsát, semmi sem történik; korlátlan számú újrakiadásra van lehetősége. A tanúsítványt RSA vagy ECC kulcsokkal is kiállíthatja - ez szintén nem korlátozza semmilyen módon.

A tanúsítványt több szerveren (cloud, CDN, cluster) kell használnia? Nem probléma, ezt is megteheti. A tanúsítványt korlátlanul használhatja, és nem kell a szerverlicencekkel foglalkoznia.

A multidomain SAN-ok többé nem korlátozzák Önt

Az előnyök listájának utolsó pontja azt jelenti, hogy a tanúsítványokban szabadon kombinálhat mindenféle SAN-t, és a választási lehetőségei többé nem korlátozódnak a különálló Wildcard termékekre, amelyek viszont nem teszik lehetővé a hagyományos FQDN SAN-ok használatát. Tehát csak Önön múlik, hogy használja-e a tanúsítványt akár 250 extra domainnévvel, vagy hogy hogyan kombinálja ezeket. Az egyes SAN-típusok ára megtalálható a tanúsítvány részleteiben és a megrendelőlapunkon. Természetesen később is hozzáadhat SAN-okat, amelyeket arányosan a fennmaradó érvényességi idejüknek megfelelően számolunk fel.

Az új univerzális multidomain SAN-okról itt olvashat: Próbálja ki az új korlátozások nélküli, rugalmas SAN-okat .

Certificate Transparency log követése

Minden kiállított SSL/TLS tanúsítványt fel kell tüntetni az ún. Certificate Transparency logban (Tanúsítvány-átláthatóság napló) , amelynek több független példánya van. Ezeken a nyilvántartásokon keresztül keresve megtudhatja, hogy valamelyik CA kiállított-e tanúsítvány az Ön domainjéhez. Ez csalás kísérlet esetén fordulhat elő, és nem véd tőle a CAA lista sem (hatóság korlátozó, amely az adott domainhez állíthat ki tanúsítványt). A CT logok megfigyelése a leghatékonyabb módja, hogy ellenőrizze valaki vissza próbál-e élni (vagy visszaélt) az Ön domainjével. A tudta nélkül kiállított tanúsítványról azonnal értesül.

Posztkvantum kriptográfia

A jelenleg használt RSA és ECC algoritmusok továbbra is ellenállnak a hagyományos számítógépek támadásai ellen. A sokkal hatékonyabb kvantumszámítógépeknél azonban ezen algoritmusok feltörése nem lesz probléma. Ezért alakult ki a postquantum kriptográfia ipar, amely hatékony a kvantumszámítógépek kihívásai ellen. Ezt a biztonságot már ma megszerezheti a Secure Site Pro használata által.

Vulnerability Assessment

A Vulnerability Assessment szolgáltatás segít megtalálni a weboldal gyenge pontjait, amelyek a támadók célpontjai lehetnek. Ha gyenge pontra bukkan, a Vulnerability Assessment eligazítja Önt a probléma megoldásának leggyorsabb módját illetően. A sebezhetőségi vizsgálat hetente automatikusan lefut, de kérésre bármikor külön lefuttathatja a vizsgálatot. A szolgáltatással kapcsolatos további információkat itt olvashat.

* Forrás: Hogyan profitálhat a DigiCert Secured™ pecsétből


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu