Bemutatjuk a KeyTalk Secure Email Service

2021. júl. 9. | Pataki Tamás

Olvasóink bizonyára nem kételkednek az e-mail kommunikáció biztosításának szükségességében, hiszen senki sem szeretné, ha üzleti e-mailjeit elolvasnák vagy manipulálnák. Eddig az S/MIME tanúsítványok vállalati bevezetésének legfőbb akadálya a tanúsítvány beszerzésének és telepítésének bonyolultsága volt. De ennek már vége, és a KeyTalk Secure Email Service mindent automatizálhat!

Mire szolgál a KeyTalk Secure Email Service

A KeyTalk termék egy CKMS szerver egyazonnevű cégtől. A rövidítés a Key Management System (kulcskezelő rendszer) rövidítése, ami képes kezelni az összes tanúsítvány teljes életciklusát (a kibocsátástól és a telepítéstől a lejáratig). Így nem kell hosszú órákat töltenie a tanúsítványok kezelésével.

A KeyTalk Secure Email Service egy olyan szolgáltatás, amely ezt a CKMS-kiszolgálót használja, de kifejezetten a szervezetek és vállalatok S/MIME tanúsítványainak megszerzésére és kezelésére szolgál. Az alkalmazás a személyes tanúsítványok egyszerű megszerzésére és telepítésére összpontosít a felhasználók számítógépein az e-mailekhez.

A KeyTalk SES segítségével nem kell többé minden egyes tanúsítványt egy adott számítógépre telepítenie; a rendszer mindent elvégez Ön helyett, és évente sok munkaórát takarít meg az informatikai személyzetnek. A következő fejezetekben megnézzük, hogyan lehet ezt megtenni.

Hagyja dolgozni az automatizált rendszert

Segítségünkkel konfigurálhatja a szolgáltatást a KeyTalk-kiszolgálón - különösen a kapcsolatot a CA DigiCert hitelesítő hatósággal, amely megbízható tanúsítványokat állít ki. Ezután már csak meg kell hívnia az S/MIME tanúsítványok leendő felhasználóit, hogy generáljanak és töltsenek le egy tanúsítványt. Ehhez nem kell mást tenniük, mint két e-mailben található két linkre kell kattintaniuk. Semmi másra nincs szükség az ügyféloldalon!

A tanúsítvány letöltése és beállítása a KeyTalk kliens segítségével történik a KeyTalk CKMS-kiszolgálóval való kommunikációt kezelő számítógépen. A felhasználó telepíti ezt a kis alkalmazást a számítógépére, és ez elvégzi az összes szükséges műveletet, beleértve a tanúsítvány beállítását az Outlookban vagy a tanúsítvány időben történő megújítását.

A KeyTalk a főbb PC- és okostelefon-platformokhoz rendelkezik kliensekkel. Ez megkönnyíti a felhasználók számára, hogy tanúsítványukat több eszközre is eljuttassák. Gyakorlatilag bármelyik e-mail kliens képes aláírni az e-maileket, és ez nem korlátozódik a PC-kre.

Nem akarja kezelni a szervert, kiszolgálót? Nem gond!

Ahogy a bevezetőben említettük, a SES a KeyTalk CKMS szervert használja, és anélkül nem tud működni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a KeyTalk-kiszolgálót az adatközpontban vagy a felhőben kell felállítania és adminisztrálnia. Bár ez egyszerű, mivel a gyártó kész virtuális szerverképeket kínál a főbb platformokhoz, a későbbi karbantartást és adminisztrációt nem lehet elkerülni (a KeyTalk CKMS Ubuntu szerveren fut).

Ha az adminisztráció elriasztja Önt, vagy nincs meg a szükséges kapacitás, használhatja a Hosted Secure Email Service (HSES) hosztolt változatát is. Ezt csak ajánlani tudjuk, mert a KeyTalk ezután SaaS-ként fut a gyártó felhőjében, így Önnek erre nincs gondja. A KeyTalk a tárolt adatok és tanúsítványok biztonságáért is felelős, és ehhez biztonságos HSM-kiszolgálókat használ.

Összegzés

A KeyTalk Secure Email Service teljes mértékben automatizálhatja a személyes S/MIME tanúsítványok életciklusát a vállalati e-mailek számára. Itt az ideje, hogy bevezetje az e-mail biztonságot vállalkozásában; mi szívesen segítséget nyújtunk, a legjobb eszközökkel rendelkezünk.

Szívesen adunk Önnek tanácsot a KeyTalk telepítésével kapcsolatban, és készítünk egy nem kötelező érvényű ajánlatot. Vegye fel velünk a kapcsolatot.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu