Az SSLmarket bővíti kínálat a QuoVadis tanúsítványaival eIDAS és PSD2-höz

2019. szept. 30. | Pataki Tamás

Bővítettük kínálatunkat minősített tanúsítványokkal a QuoVadistól, amelyek összhangvan vannak az európai eIDAS rendelettel, ami az elektronikus identifikációt és hitelesség követeli meg a szolgáltatásknál az EU-ban, illetve a Fizetési irányelveket (PSD2). Kínálatunkban mostantól megtalálható a QWAC minősített tanúsítványok (tanúsítvány az internetes oldalak autenziációjára) és a QsealC (tanúsítvány elektronikus bélyegzőhöz).

Kínálatunkból mostanáig hiányoztak a minősített tanúsítványok, amelyek összhangban vannak az eIDAS rendelettel. Örömmel jelentjük, hogy a régóta várt tanúsítványokat az ősz során elkezdjük kiállítani. Ezen minősített tanúsítványok kiadása a QuoVadis hitelesítő hatóság megszerzésének köszönhető, amely a nyár során egybeolvadt a DigiCert, Inc. vállalattal, épp a célból, hogy bővítse kínálatát minősített tanúsítványokkl és erősítse pozicióit az Európai Únió országaiban.

A minősített tanúsítványok kínálatát, amelyek megfelelnek az eIDAS rendeletnek megtalálja a Minősített tanúsítványok (eIDAS) oldalon. A fizetési szolgálatások üzemeltetőinek szükséges minősített tanúsítványokat, amelyek megfelelnek a PSD2 irányelvnek, megtalálja a Minősített tanúsítványok a fizetési kapcsolatok biztonságossá tétele (PSD2) oldal kínálatában.

A minősített tanúsítványok kínálata készülőben és az ősz során elérhetőek lesznek. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket várjuk az info@sslmarket.hu -ra.

A tanúsítványok DigiCert QuoVadis Trustlink B.V. állítja ki, amelyek ún. minősített szolgáltatói hitelességet létrehozó szolgáltatásoknak (Trust Service Provider, TSP), kínálnak QWACs és QsealC tanúsítványokat, amelyek megfelelnek A ETSI TS 119 495, PSD2 és EU 910/2014 (eIDAS)normáknak. Az európai csapatok hitelesítést visznek végbe, kiadják a tanúsítványok és lehetővé teszik, hogy megfeleljen a megváltozott legújabb sztenderdeknek az autentizációi és kommunikáció biztonságáért.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu