A VMC tanúsítvány megszerzése könnyebb, mint valaha

2022. dec. 15. | Pataki Tamás

A VMC-tanúsítványok kiadása után egy évvel megszerzősük jelentősen egyszerűsödött, ami minden érdekelt fél számára jó hír. Többé nem szükséges közjegyzői hitelesítést végezni, ami kellemetlen és hosszadalmas folyamat volt. A VMC beszerzésének egyszerűségéről bővebben a cikkben olvashat.

Mi az a VMC?

Azon olvasók számára, akik még nem találkoztak vele egy kis ismétlés következik a VMC jelentését illetően. Ez egy speciális tanúsítványt jelent, amely lehetővé teszi a feladó logójának megjelenítését a címzettek e-mail klienseiben, feltéve ha azok támogatják azt. Megjelenik a feladó logója, amely védjegyoltalom alatt áll, és amelynek tulajdonosa hitelesített. Ez nem csak az ilyen üzenetek magasabb szintű megbízhatóságához és olvasottságához járul hozzá, hanem az üzenetek címzettjeinek biztonságához is.

A VMC-ről bővebben a termék oldalán olvashat.

A kérelmező közjegyzői hitelesítésére már nincs szükség.

A VMC eredeti felvetésénél és próbaüzeme során is a hitelesítést közjegyzőhőz kötötték.Mivel a közjegyzői hitelesítés rendkívül fáradságosnak és bosszantónak bizonyult az ügyfelek számára, így az végül megszűnt.

Mostantól már nem szükséges sehova se mennie, egyenest az irodából hozzájuthat a tanúsítványhoz. Elég, ha a kérelmező vállalkozása be van jegyezve a cégjegyzékbe, és megfelelően működik. A DigiCert maga ellenőrzi a továbbiakat, ugyanúgy hitelesíti a kérelmezőt, ahogy az EV tanúsítványok esetében teszi (a hitelesítés ugyanúgy 13 hónapig érvényes, mint az EV esetében). A hitelesítő folyamat végén a tanúsítvány kiállítása előtt egy kétperces Skype-hívás következik a DigiCert egyik munkatársával. Ezután e-mailben érkezik meg a kérelmezőhöz a termék, és máris használható.

Védjegyre van szüksége a VMC logóhoz

A VMC tanúsítvány megszerzésének továbbra is előfeltétele, hogy bejegyzett védjegye legyen a logójának, amelyet az e-mailekben szeretne megjeleníteni. Ezt a logót egy európai hatóságnál kell bejegyeztetni, a magyar nyilvántartó hivatal mint hatóság nem elegendő.

A VMC-tanúsítvány megszerzésének követelményeire vonatkozó teljes körű információkért itt írtunk: Mit kell tennem a VMC-tanúsítvány megszerzéséhez?.

A többit az informatikusok elvégzik

A VMC tanúsítvány kiállítása önmagában nem garantálja, hogy a címzettek az Ön logóját látják az e-mailekben. A DMARC-ot megfelelően kell beállítani, és a DNS-bejegyzéseket helyesen kell közzétenni. Ezeket az aggályokat az informatikai osztályra vagy a levelezési menedzserre bízhatja. Bizonyára nem okoz majd gondot számukra, hogy előkészítsenek mindent, ami a VMC-tanúsítvány bevezetéséhez szükséges. Természetesen, ha szükséges ügyfélszolgálatunk a rendelkezésükre áll. .


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu