A 2021-es év az SSLmarketen és PF 2022

2021. dec. 28. | Pataki Tamás

Ez az év ismét a világjárvány és a különböző korlátozások jegyében telt. Ez azonban nem volt akadálya annak, hogy megbízható tanúsítványokat és tökéletes szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek. Önöknek köszönhetően 2021-ben növekedtünk, és egy sikeres évet zártunk a DigiCert újabb díjával. Immáron megvan az összes díj, amit elnyerhető.

Többéves megrendelések első újrakiadása (reissue)

Tavaly a piacon elsőként vezettük be a több évre szóló SSL TLS-tanúsítvány megrendeléseket, amelyek lehetővé teszik, hogy akár 6 évre is rendeljen tanúsítványt, és ezzel pénzt és időt takarítson meg. A tanúsítvány maximális érvényességi ideje továbbra is egy év, de a többéves megrendelés esetén a tanúsítvány lejárta előtt egy hónappal mindig van egy újrakiadás, és a többéves megrendelés részeként megkapja a következő évre szóló új tanúsítványt.

Az idei évben került sor ezeknek a 2020-as többéves megrendeléseknek az első újrakiadására. Kezdetben ez az automatikus újrakiadás gyermekhibákkal volt tele, de ezt sikerült megoldanunk a DigiCerttel. Most már minden rendben működik.

A DigiCert partnereiként, nálunk volt a legnagyobb a több évre szóló megrendelések aránya; örülünk, hogy ügyfeleink hasznosnak találják és kihasználják a többévves megrendelés lehetőséget!

Az innovációs díjjal meg van az összes kategória kitüntetése

Novemberben a DigiCert megjutalmazott minket a Innovation Award díjjal az innovációs területen végzett kiemelkedő munkánkért a DigiCert PKI területén. Ez volt az utolsó díj, amely hiányzott az eddigi gyűjteményünkből; most már az összes lehetséges díj büszke tulajdonosai vagyunk, azok közül amelyeket a DigiCert odaítél. A díj minden tekintetben megerősíti hozzáértésünket és kompetenciánkat, ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a piacon elérhető legjobb szolgáltatást kapja. A sikerről bővebben a híreinkben olvashat: Az SSLmarket minden kategóriában a legjobb.

SSLmarket és ügyfélfiókjának fejlesztése

Egész évben a backend és a felhasználói portál fejlesztésén dolgoztunk, hogy minél több funkciót kínáljunk ügyfeleinknek. Azonnal bevezetünk minden új funkciót és újítást, amit a DigiCert elérhetővé tesz.

Rövid lista az idén hozott főbb fejlesztésekről:

Az API és a bejelentkezéshez szükséges 2FA elérhetősége nem meglepő, mivel ezek általános jellemzők az iparágunkban. A naptár, amely a fiókjában lévő tanúsítványokhoz kapcsolódó összes eseményt tartalmazza, egyedülálló szolgáltatásunk, és sehol máshol nem találja meg. Minden fontos információt beírhat egy naptárba telefonján, számítógépén vagy az Outlookban, és nem marad le többé semmilyen lejáratról vagy újrakiadásról. Az Ön felhasználói élménye a legfontosabb számunkra!

Új asztali alkalmazás

Év végére meglepetésként kiadtuk a SSLmarket alkalmazást Windowsra. Segítségével könnyedén kezelhetőek tanúsíványai ügyfélfiókjában és egyszerűen importálhatja ezeket a Windows tanúsítványtárolójába. Segítségére lehet az S/MIME tanúsítványok beszerzésében és telepítésében, amelyet aztán csak beállít Outlookra vagy más e-mail programba.

SSLmarket alkalmazás Windowsra
SSLmarket alkalmazást Windowsra

Szigorodó szabályok a CA/B Fórum részéről

Az elmúlt évben egy kevésbé kellemes változást is le kellett reagálnunk, amely a tanúsítványok korlátozosát jelentette. A PKI-ágazat szabályozója, a CA/B Forum 13 hónapra csökkentette a domainek és szubjektumok OV-hitelesítésének érvényességét (ugyanannyira, mint az EV-k esetében). Szintén bonyolította a dolgokat az FTP fájlhitelesítés, amelyet FILE módszernek nevezünk. Most már külön kell hitelesítenie a tanúsítványban szereplő összes tartományi alakot - beleértve a www formát is. Bővebben itt olvashat: FILE tartományi hitelesítés használatának megváltoztatása.

A következő évben várható az S/MIME tanúsítványok maximális érvényessége is legfeljebb két évre.

Minden jót kívánunk 2022-re!

Erről szólt összességében a 2021-es évünk. To byl v kostce rok 2021. Köszönjük az idei támogatásukat, és örömmel várjuk, hogy 2022-ben is együtt dolgozhassunk Önökkel. Már dolgozunk számos új szolgáltatáson és fejlesztésen, hogy még könnyebbé tegyük a tanúsítványok megszerzését és használatát.

Sikerekben gazdag új évet kíván 2022-re az SSLmarket csapata.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu