Információ az SHA-1 támogatás megszűnéséről

(2014.9.19., aktualizálva 2014.11.12.) Az SSLmarket.hu ma az SHA-1 tanusítványok támogatásának megszűnéséről, azok Google Chrome-ban való megjelenítéséről és az SHA-2-re való áttérésről nyújt információt Önnek. Rendszerünk és a CA teljes mértékben felkészültek a tanusítványok SHA-2-re való frissítésére.

Az SHA-1 tanusítványok támogatásának megszűnése a Symantec CA-nál

2016.január 1.-től semilyen CA a CAB fórumból nem fog kiadni SHA-1-es SSL tanusítványokat (ez a Root CA-t nem érinti).

Az ügyfél SHA-2 tanusítványok használata SHA-1 Intermediat-val való használata nem szükséges, ugyanis elérhető azok SHA-2 változata. A Root tanusítványokat a támogatás megszűnése és a böngészőben megjelenő figyelmeztetés nem érinti, ez az aláírás a böngészőben nem kerül ellenőrzésre.

2015.január 16.-tól és 2017.január 1.utánni lejárattal a CA nem ad ki ügyfél SHA-1 tanusítványokat.

Az SHA-1 tanusítványok támogatás megszűnése a Google Chrome-ban és annak figyelmeztetése

A közkedvelt Google Chrome böngésző a 2016-os évű és későbbi lejárattal rendelkező SHA-1 tanusítványoknál figyelmeztetést fog megjeleníteni. Azt, hogy pontosan melyik tanusítványokat érinti a figyelmeztetés és a címsorban szereplő új szimbolumokról szóló információkat megtalálja a Az SHA-1 tanusítványok támogatásának megszűnése a Google Chrome-ban oldalon.

GYIK - gyakran ismételt kérdések

A leggyakoribb kérdéseket az SHA-1 tanusítványok támogatásának megszűnésével kapcsolatban, összefoglaltuk a GYIK - az SHA-1 tanusítványok támogatásának megszűnése és azok frissítése részben.

Hogyan frissítsük az SSL tanusítványunkat SHA-2-re?

Az SHA-1 tanusítványok lecserélését nagyon egyszerűen elvégezheti. Az ügyfélfiókban megtalálja az SSL tanusítvány "Újra kiállít" lehetőségét. Ebbe a kínálatba mentse el az új CSR request-et, és jelölje be az SHA-2-t. A kérvényt elküldjük a CA-nak, aki hamarosan kiállítja az új SHA-2-es tanusítványt. Természetesen ez az átállás teljesen ingyenes.

Az újonnan kiállított tanusítványt (az eredeti lejárati idővel és a többi paraméterrel) e-mailben kapja meg tőlünk együtt a hozzá járó SHA-2 Intermediate tanusítvánnyal.

Ha kérdése van,lépjen kapcsolatba az SSLmarket ügyfélszolgálatával.