A Chrome 62 szigorítja a szabályokat a be nem biztosított oldalak számára a HTTP-n

(2017.9.18.) Ha az Ön oldalai még mindig az elavult HTTP protokol alatt futnak, legfőbb ideje a változásnak. A Google Chrome 62-es új verziója, amely már 2017 októberében kijön, még jobban szigorítja a szabályait a be nem biztosított weboldalak számára, és két újabb alapvető változást is hoz a megbízhatatlan oldalakra való figyelmeztetésben.

A Nem védett figyelmeztetés megjelenik minden űrlap esetében a HTTP-n

A Chrome böngésző már figyelmezteti felhasználóit a be nem biztosított bejelentkező lapokra és űrlapokra, amelyeken keresztül fizetés megy végbe. Az újonnan kiadandó változatban viszont figyelmeztetni fog minden olyan oldalra, amely HTTP protokoll alatt fut és amelybe a felhasználó bármilyen adatot rögzít. Szó van tehát minden olyan űrlapokkal rendelkező be nem biztosított oldalról, ahová a felhasználó beírja pl. az e-mail címét, telefonszámát és egyéb adatait.

Miért figyelmezteti a Google Chrome a felhasználóit? A HTTP protokoll már elavult és esetében fenn áll az átvitt adatok könnyű lehallgatásának és az azokkal történő későbbi visszaélésnek az esélye. A Google szeretne elindítani egy kezdeményezést, amely a titkosított HTTPS protokoll gyorsabbi bevezetését és ezáltal a webes felhasználók jobb bebiztosítását ösztökélné.


A Chrome figyelmeztet minden HTTP oldalra anonim módban

A Chrome böngésző új verziójának második kiegészítése a felhasználó figyelmeztetése anonim módban böngészés során minden HTTP alatt futó oldalra. Idővel a Google azonos figyelmeztetéseket tervez használatba vetni minden HTTP alatt futó oldal számára standard módban is.

Ha az Ön oldalai még mindig az elavult HTTP protokol alatt futnak, remek alkalma nyílik áttérni a titkosított protokollra. A HTTPS bekapcsolására a megfelelő SSL tanúsítvány-ra van szüksége.

Egyszerű út a weboldala bebiztosításához

Az SSL tanúsítvány feladata az adatátvitel bebiztosítása az internet keretein belül egy webes prezentációval rendelkező szerver és egy böngésző (felhasználó) között. Az SSLmarketben ügyfeleink számára megbízható SSL tanúsítványokat biztosítunk a legnagyobb tanúsítvány hatóságoktól. Csak választania kell. Továbbá a megfelelő tanúsítvány választásában tanácsot adunk és műszaki támogatásunk segít annak beállításában.

Használja ki ezt az egyszerű utat egy megbízható SSL tanúsítvány beszerzésére még ma. Forduljon hozzánk.