Az új Chrome 56 aktívan figyelmeztet a HTTPS hiányára

(2017.1.27.) Az új Chrome 56 aktívan figyelmeztet a HTTPS hiányára azokon a weboldalakon, amelyek biztosítatlan információk átvitelére szolgáló űrlapokat tartalmaznak. A figyelmeztetéssel bejelentkező dialógust vagy fizetési lehetőséggel rendelkező oldalakon találkozhatunk.

Miért figyelmezteti a Chrome a felhasználót?

A Google Chrome 56 böngésző (ugyanúgy, mint a Firefoxu utolsó verziója) figyelmezteti a felhasználót a nem biztonságos űrlapokra, amelyek érzékeny információkat küldenek HTTP-en keresztül a titkosított HTTPS helyett. A böngészők felhívják figyelmüket a bejelentkezős és a fizetős ablakokra. Mind a két esetben ugyanis érzékeny adatok egyszerű lehallgatásának veszélye áll fenn.

Ha weboldalán lehetőség van bejelentkezésre vagy fizetésre (bankkártyával), ellenőrizze, hogy az egész weboldala használja-e a HTTPS protokolt és hogy nincs e lehetőség az űrlapok HTTPS nélküli használatára (a támadó áttirányíthatja a linket HTTPS-ről HTTP-re).

Itt az idő a HTTPS-re áttérni

Ha a weboldala még nem HTTPS-en fut, legfőbb ideje ezen változtatni. A HTTPS bekapcsolására SSL tanusítvány-ra lesz szüksége. Ha nem biztos benne, hogy melyiket válassza,  vegye fel velünk a kapcsolatot.