Az SSL tanusítványok maximális érvényessége 36 hónap lesz

(Győr, 2015.3.2.) A hitelesítő hatóság (CA/B fórum tagok) korlátolni fogják a kiadott SSL tanusítványok maximális érvényességét. A tanusítványokat hosszabb időre mint 36 hónap nem lesz lehetséges kiállítani.

A tanusítvány max. 39 hónapig lehet érvényben

Az OV és DV tanusítványokat nem lesz lehetőség maximálisan 4 évre kiállítani, hanem 1 évvel rövidebb időszakra. Az EV tanusítványok maximális érvényessége 2 év és ezen nem változik semmi.

Új rendelések 2015.3.9.-ig lehet leadni 4 éves érvenyességre. Ezt követően 4 éveseket már nem lesz lehetőség megrendelni.

2015.4.1.-től a CA nem fog kiállítani 39 hónapnál hosszabb időszakra tanusítványt.

Vigyázat a Reissue-vel - lerövidítheti a tanusítványok érvényességét

Fontos tudni, hogy ez a korlátozás érvényes az újonnan kiadott tanusítványokra is (reissue, rekey). Figyelmükbe ajánljuk, hogy 2015.4.1.-et követően különös óvatossággal kezeljék a 4 évre kiállított SSL tanusítványok privát kulcsait, ugyanis ha újra generálásra kerülne sor (például privát kulcs elvesztése miatt), az újonnan kiállított tanusítvány maximum 39 hónapig lesz érvényben és a maradék érvényességi idő így korlátolt lesz.

Ha még nem váltott átt SHA-1-re és 4 évre szóló tanusítvánnyal rendelkezik, az átgenerálást végezze el minél előbb, legjobb ha ezt 2015.4.1.-ig elvégzi.

Ha kérdése van,lépjen kapcsolatba az SSLmarket ügyfélszolgálatával.