A Symantec a legnagyobb tanusítvány kibocsátó lett a világon

(2015.8.28.) A Symantec a legnagyobb és legnagyobb presztízzsel rendelkező tanusítvány kibocsátó a világon; mutatta ki a Netcraft egyik kutatása. Az említett vállalat rendszeresen vizsgálja az interneten használt SSL tanusítványokat. A teljes számból majdhogynem 1/3 a Symantec-től volt, az EV tanusítványoknál ez több mint a fele volt.

Symantec Website Security Platinum partner

Az akvizíció segített eljutni a csúcsra

A Symantec 2010 októberben végleg átvette a VeriSign vállalat egy részét, amely ellenőrzéssel foglalkozott (VeriSign Authentication Services). Ezzel az akvizícióval több mint egy miliard dollárért szerezte meg az SSL tanusítványokat kibocsátó és Managed Public Key Infrastructure (MPKI) VeriSign vállalat egész részét, bele értve az olyan kiegészítő szolgáltatásokat is mint a VeriSign Trust Seal.

A Symantec aVerisign CA akvizíciójával úgyszintén megszerezte a Thawte, GeoTrust és a GeoTrust alá eső RapidSSL tanusítvány kibocsátókat. Jelentős piaci részesedést nyert el az SSL tansuítványok terén, amit azóta mégjobban megnövelt.

Jelenleg a Symantec tanusítvány kibocsátó és annak leány CA-jai rendelkeznek a világon a legnagyobb résszel az SSL tanusítványok piacán. Jelentős főlényben van a Symantec a legmegbízhatóbb termékeivel - jelenleg az interneten kibocsátott EV tanusítványok 53%-át tartja. Összesen a Symantec az összes SSL tanusítvány 30 %-ának a kibocsátója a piacon.

Milyen előnyt jelent ez az ügyfél számára?

A Symantec által ekkora piacrész megszerzése jelentős iránytű lehet a megfelelő SSL tanusítvány kiválasztásánál, mégha ez sokszor első pillantásra nem is egyértelmű. Ez igazolja a tanusítvány kibocsátó termékeinek és szolgáltatásainak minőségét.

A Symantec hosszú idő óta vezető pozícióban van a biztonság terén és sikeres az SSL tanusítványok kibocsátásának igényes feltételeinek tökéletes teljesítésében összhangban a CAB fórum feltételeivel (úgynevezett Baseline Requirements) és a többi standarddal, mint például Certificate Transparency a Google-tól.

A ZONER software Platinum Partnere a Symantec vállalatnak. Ezt a rangot több éves üzleti együttműködésnek és szolgáltatásaink magas szintű minőségének köszönhetően kaptuk. Ügyfeleinknek biztosítást jelent, hogy tanusítványainkat nem csak értékesítjük a magyar piacon, de ügyfeleinknek plussz értéket hozunk el, illetve magas szintű technikai támogatást nyújtunk.

További információt arról, hogy milyen plussz értéket jelent Önnek a mi együttműködésünk a Symanteccel, a Rólunk részben olvashat.

A Symantec vállalatról

A Symantec (Symantec Corporation) vállalat világelső a biztonsági megoldások nyújtásában, tárolásban és rendszerfelügyeletben. A vállalat 1982-ben alapult meg és jelenleg eléri a 6,7 milliárd dolláros éves bevételt. A vállalat székhelye Kaliforniában van és több mint 20.000 alkalmazottja van.

Forrás: Netcraft, Symantec - World's Largest Certificate Authority

Szükség esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot az SSLmarket ügyfélszolgálatával.