A kiállított tanusítványból egyszerűen hozhat létre pfx fájlt

(2017.8.23.) Az ügyfél admin felülete PFX (PKCS12) fájl generálásának lehetőségével bővült. Ez a gyakran igényelt formátum lehetővé teszi a tanusítvány egyszerű importálását a Windows Server-re, de ugyanúgy használható kód aláírásra is.

Mi az a PFX (PKCS12) formátum?

Egy olyan tanusítvány formátumról van szó, amely a szöveges formájú tanusítványoktól eltérően (Base64) bináris. A PFX fájlt úgy is elképzelhetjük mint a ZIP archívot, amelyben el van mentve a tanusítvány a hozzá tartozó privát kulccsal és a hozzá tartozó a kibocsátó CA (Intermediate) tanusítványokkal. A tartalom jelszóval védett, amely nélkül a PFX fájl használata nem lehetséges.

A PFX leggyakrabban a Windows Servera környezetben használt (tanusítványok importálása/exportálása), de ugyanúgy használható alkalmazások aláírására (Code Signing). A PFX ugyanúgy szolgálhat bizotnsági mentésként.

Hogyan hozzunk létre PFX fájlt a kiadott tanusítványból

A tanusítvány kibocsátását követően annak a rendelés részleteiben található a PFX (PKCS12) fájl generálásának lehetősége. A sikeres létrehozáshoz szükséges a privát kulcs elmentése a tanusítványhoz és egy jelszó megadása, amellyel a PFX fájl védve lesz a visszaélések ellen (és amelyre szükség lesz a PFX fájl használatánál, importálásánál).

Vygenerovanie PFX v detaile objednávky

A privát kulcs elmentése a tanusítvány tulajdonosának a feladata - még ha a CSR-t és a privát kulcsot nálunk is generálta. Az SSLmarket-ben létrehozott privát kulcsot nem tároljuk, ezért a PFX létrehozására szolgáló űrlapba az ügyfélnek kell elmentenie azt.

A PFX-et manuálisan is létrehozhatja

Ez az új funkció munkát spórol meg, mivel helyettesíti a PFX fájl létrehozását az egyes kulcsokból OpenSSL segítségével. Ha a PFX fájlt manuálisan szeretné létrehozni, segítségére lehet a PFX fájl létrehozása útmutatónk.

Bízunk benne, hogy ez az új funkció az SSLmarket szolgáltatásainak elégedett használatát fogja Önnél szolgálni.

Szükség esetén vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.