A DV és az OV tanusítványok támogatni fogják a Certificate Transparency-t

(2015.12.1.) A DV és az OV ellenőrzésű tanusítványok hamarosan támogatni fogják a Certificate Transparency-t. Ez a biztonsági funkció biztosítja a transzparens publikálást és a kiállított tanusítványok ellenőrzését. Jelenleg a Certificate Transparency-t csak az EV tanusítványok támogatják, de a magasabb megbízhatóságot hamarosan az összes Symantec által kibocsátott tanusítvány támogatni fogja.

A Certificate Transparency-ról

A Certificate Transparency egy olyan funkció, amely azon domain használójának és tulajdonosának a védelmét jelenti, amely a tanusítványt használja. Minden Symantec által kiállított SSL tanusítvány meg lesz jelenítve a logokban (rekord), amelyeket független szervek kezelnek és amelyek több helyen is vissza tükröződnek. A böngésző ellenőrizheti, hogy a tanusítvány rajta e van ezen a listán és hogy nem e hamis.
A felhasználó számára a Certificate Transparency-nak fő jelentősége a hamis tanusítványos Man in the Middle támadások elleni védelemben van jelentősége. A domainek tulajdonosai a Certificate Transparency logjában ellenőrizhetik, hogy valaki nem-e állított ki az adott domainre is tanusítványt.

A DV és OV Certificate Transparency indítás dátuma

A Certificate Transparency az OV termékeknél már 2016 januártól támogatva lesz és minden DV termékre ez a funkció 2016 februártól lesz elérhető.

Hogyan használhatjuk ki a Certificate Transparencyt a DV és az OV-nál és annak előnyeit

A felhasználónak nem kell tennie semmit sem, a CA automatikusan kezdi megjeleníteni ezeket a logokat. A Certificate Transparency segít minden SSL tanusítvány típusnak megbízhatóbbá válni és védi a tulajdonosokat.

Szükség esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot az SSLmarket ügyfélszolgálatával.