A DV és az OV tanusítványok már támogatják a Certificate Transparency-t

(2016.1.15.) A domain ellenőrzésű (DV) és vállalat ellenőrzésű (OV) tanusítványok már támogatják a Certificate Transparency-t. A kiállított tanusítvány-ról szóló információkat eddig csak az EV-s tanusítványú domainek jelenítették meg; most viszont  az összes Symantec által kibocsátott tanusítvány védettsége emelkedik.

Megjelenés időpontja

Az OV ellenőrzésű tanusítványok 2016. január 19.-től, a DV ellenőrzésű tanusítványok pedig 2016. február 29.-től fogják támogatni a Certificate Transparency-t.

Ennek a biztonsági funkció elindításához nincs szükség semilyen beállításra az ügyfél oldaláról - a tanusítványok automatikusan kezdenek el megjelenni a logokban. Sem a tanusítványok kiadatását, sem pedig magukat a tanustványokat ez semilyen formában nem fogja korlátozni.

Mi az a Certificate Transparency?

A Certificate Transparency egy olyan funkció, amely azon domain használójának és tulajdonosának a védelmét jelenti, amely a tanusítványt használja. Minden Symantec által kiállított SSL tanusítvány meg lesz jelenítve a logokban (rekord), amelyeket független szervek kezelnek és amelyek több helyen is vissza tükröződnek. A böngésző ellenőrizheti, hogy a tanusítvány rajta e van ezen a listán és hogy nem e hamis.
A felhasználó számára a Certificate Transparency-nak fő jelentősége a hamis tanusítványos Man in the Middle támadások elleni védelemben van jelentősége. A domainek tulajdonosai a Certificate Transparency logjában ellenőrizhetik, hogy valaki nem-e állított ki az adott domainre is tanusítványt.

Új intermediate tanusítványok

A GeoTrust új Intermediate tanusítványokat kezd használni a RapidSSL, RapidSSL Wildcard, QuickSSL és a QuickSSL Premium termékeknél. Az SSLmarket ügyfelei számára semmi nem változik - mindig megkapják a szükséges és megfelelő intermediate tanusítványt együtt a megvásárolt tanusítvánnyal. Az SSLmarkettől minden szükségeset megkap és semilyen "CA bundle"-t nem kell keresnie.

Segítségre van szüksége? Lépjen velünk kapcsolatba!

Szükség esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot az SSLmarket ügyfélszolgálatával.