SSL tanúsítványok Facebook-hoz

A Facebook egy kiterjedt szociális hálózat, mely főleg a felhasználók közötti kommunikációra, adatmegosztásra, kapcsolattartásra és szórakozásra szolgál. Több mint 800 millió felhasználóval a legnagyobb közösségi hálóként van számon tartva a világon. Saját alkalmazások, oldalak és e-shopok létrehozását kínálja Önnek. Ha ezeket a funkciókat használja, akkor 2011 óta minden kívülről betöltött forrás bebiztosítására HTTPS kapcsolatot kell használnia.

Facebook bebiztosítása

Miért van szükségem SSL tanúsítványra a Facebook-hoz?

2011. október 1-je óta a Facebook az összes vele kapcsolatba lépő külső oldal és alkalmazás esetén megbízható SSL tanúsítvány jelenlétét várja el. Az oldal üzemeltetője szerint erre azért van szükség, hogy a felhasználók adatai jobban védve lehessenek és hogy csökkenhessen az eltulajdonított belépési kódok száma.
SSL tanúsítványra akkor is szüksége van, ha magánvállalkozóként Facebook Business oldallal rendelkezik, amely külső tartalmat tölt be.
Így az oldalon levő összes hivatkozást módosítani kell, hogy SSL protokollt (https:// a http:// helyett) használjanak.

A változás az összes Facebook alkalmazást és az oldal alábbi részeit érintik:

  • Érkező oldalak, ún. Landing Pages
  • E-shopok a Facebook-on
  • Versenyek a Facebook-on
  • Bármilyen alkalmazás vagy oldal, mely tartalma betöltéséhez IFRAME-t használ

Milyen SSL tanúsítványt válasszak?

Ha gyorsan és olcsón szeretné bebiztosítani a Facebook alkalmazását, RapidSSL SSL tanúsítványt ajánlunk a piac legalacsonyabb árain.

Szeretne többet megtudni az SSL tanúsítványokról?
Kínálatunkban a Symantec, Thawte, GeoTrust és RapidSSL tanúsítvány hatóságok teljes portfólióját megtalálja.

Figyelmeztetés: A bebiztosított domain nevében (Common name) nem szabad szerepelnie a "facebook" szónak .
A tanúsítvány hatóság ugyanis az olyan megrendeléseket törli. A facebook helyett használjon valami mást, például "fb" vagy hasonlót.

Szükség esetén lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal, mely segít Önnek a tanúsítvány kiválasztásában és válaszol kérdéseire.