SSLmarket ügyfélszámla kezelése

Az SSLmarket ügyfélszámla lehetőségei

Az SSLmarket ügyfélszámlája áttekinthető adminisztrációt és tanúsítványok karbantartását kínálja Önnek. Itt minden információt megtalál a tanúsítványról, a kezelt megrendelésekről és az érvényüket vesztő tanúsítványokról. A tanúsítványát le is töltheti ügyfélszámlájáról.
Szintén letesztelheti a tanúsítványa telepítésének helyességét.

Bejelentkezés az adminisztrációba és beállítások

Bejelentkezés az adminisztrációba

Az sslmarket adminisztrációjába az sslmarket.hu és a sslmarket.sk címen lehet bejelentkezni, az alapján, hogy melyik leány vállalatnál volt az Ön ügyfélszámlája létrehozva. Ha sikertelen a bejelentkezése az sslmarket-re, akkor a hiba lehet, hogy a rossz leány vállalat oldalára való bejelentkezésben rejlik. A számlák számlázási okokból vannak magyar és szlovák kihelyezésekre osztva. Ha nem ismeri a bejelentkezési adatait, kérelmezheti új adatok elküldését.
Ha gondja lenne a bejelentkezéssel, lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal.

Számla karbantartása - adatok módosítása

Ha szeretné megváltoztatni vagy módosítani adatait az ügyfélszámláján, akkor kattintson az Alapadatokra a Számla karbantartása részben.
A ceruza ikonra kattintva előhívja az adatmódosítás párbeszédablakát. A változtatások után kattintson az Elmentem gombra és mentse el így a módosított adatokat a rendszerbe.

E-mail kommunikáció beállítása

A Számla karbantartása - üzenetek küldése részben beállíthatja a figyelmeztetések küldését az SSLmarket rendszeréből. Fontos az érvényesség lejártáról szóló üzenetek küldetése. Ezt az információt küldetheti a hitelesítő és a technikai kapcsolat címére is, amelyeket a tanúsítvány megrendelésében adott meg. A hitelesítő az a személy, aki a megrendelésben a vállalat azon alkalmazottjaként szerepel, aki a tanúsítvány hatóság telefonos ellenőrzésére szolgál. A technikai kapcsolat az a személy, aki e-mailben megkapta a tanúsítványt.

Ha nem szeretné, hogy ügyfele értesítést kapjon az SSLmarket-től a lejárandó tanúsítványokról, akkor kikapcsolhatja az információk küldését a hitelesítő személy számára.

Megrendelések karbantartása

Tanúsítványok listája és a megrendelések listája

A Megrendelések listája opció alatt az épp használatban levő SSL tanúsítványok listáját találja az aktuális állapotukról szóló információkkal együtt. Befejezésüket követően a megrendelések a Tanúsítványok listájába vannak áthelyezve, ahol megtalálja az összes érvényben levő tanúsítványt. A nagyítás ikonra kattintva a megrendelés részleteit jelenítheti meg.

A megrendelés részletei

Nyilvános kulcs (CSR) beillesztése

A tanúsítvány megrendelése után nyilvános kulcs (CSR kérés) létrehozása szükséges a tanúsítvány hatóság számára, amely az alapján állítja ki az új tanúsítványt. Ha a tanúsívány a mi szerverünkön van, biztosítjuk a vele kapcsolatos technikai feladatokat, beleértve a szerverre való telepítést is.
A nyilvános kulcsot (CSR kérést) az Új beillesztése tételre kattintva tudja beilleszteni a megrendelésbe. Beillesztése után megjelennek a benne rejlő információk. Minden CSR kérésnek 2048 bites bitmélységgel kell rendelkeznie.

Nyilvános kulcs (CSR) beillesztése
Ha beillesztés után a rendszer hibát jelez, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Általában a megrendelt domain és a CSR-ben levő domainek neveinek (Common name) nem egyezése, vagy a kérelmező (vállalat) nevében történt gépelési hiba jelenléte a CSR-ben vagy a megrendelésben okozza a gondot.

Hogyan kell megújítani (renew)?

Az SSLmarket adminisztrációjába való bejelentkezés után a tanúsítványok összegzése jelenik meg az érvényességi idejükkel együtt. Ha a tanúsítvány érvényességi ideje vörössel van jelölve, akkor eljött az idő, amikor megújíthatja tanúsítványát. A kék nyíl ikonra való kattintás után a tanúsítvány megújításának megrendeléséhez jut. Nem kell mást tennie, mint ellenőriznie és esetleg módosítania az előző megrendelésnél megadott adatokat és megerősíteni a megújítást.

Fizetési lehetőségek

Fizetési részletek és online fizetés

A tanúsítvány rendelésének meggyorsítása érdekében választhatja az online fizetést is bankkártyával. Bankkártyával történő fizetés esetén az elküldött összeg rögtön célt ér és a domain ellenőrzéses tanúsítványok (DV) akár pár perc alatt is kiállítódhatnak. Természetesen az átutalással történő fizetés is rendelkezésére áll.
A megrendelés részleteiben kattintson a fizetés, a következő oldalon pedig az SSL tanúsítvány kifizetése hivatkozásra. Ezután egy bebiztosított fizetőkapura lesz átirányítva, ahol beadja a bankkártyája kért adatait. A fizetés megerősítése után visszajut az SSLmarket adminisztrációjába és meglátja sikeres volt-e a fizetés.

Fizetési részletek és online fizetés

Tanúsítvány karbantartása

Tanúsítvány letöltésének lehetősége az adminisztrációból

A kiállított tanúsítványt a hatóság a technikai kapcsolat e-mail címére küldi el, amely a megrendelésben szerepel. A tanúsítvány szöveges formátumban érkezik meg titkosított Base64 alakban. Tanúsítványát könnyedén letöltheti adminisztrációnkból is.

Telepítés helyességének letesztelési lehetősége

A tanúsítvány helyes telepítése kulcsfontosságú szerepet tölt be a megbízhatóság szempontjából látogatói számára. Letesztelheti tanúsítványa telepítésének helyességét. Ezt a lehetőséget a megrendelés részleteiben találja a Tanúsítvány tesztelése tételnél. A hivatkozásra kattintva a tesztet tartalmazó oldalra jut, ahol letesztelheti a telepítés helyességét.

Ha a szerveren nem lesznek Intermediate tanúsítványok, akkor a tanúsítvány nem lesz megbízható a látogatók számára és biztonsági figyelmeztetést fog megjeleníteni. Ha teljesen biztos szeretne lenni abban, hogy a tanúsítványt megfelelően telepítette és hogy megbízható lesz a látogatói számára, akkor tesztelje le a telepítést a tanúsítvány hatóság eszközével. Az eszközt a tesztelés érdekében irányítsa az oldalára az URL megadásával, amelyen található a tanúsítvány. Ha minden rendben van, akkor az eszköz pozitív visszajelzést ad. Ha valami gond merül fel, akkor az eszköz tudatja Önnel a hiba okát és ha hiányzik az Intermediate tanúsítvány, kiírja az Ön számára legmegfelelőbb tanúsítványokat.

Hivatalos követelmény az ügyfélszolgálat számára

Ha tudatni szeretne velünk valamit vagy csak kérdése van, használja az ügyfélszolgálat kapcsolatfelvételi űrlapját. Ezt a lehetőséget a Hitelesített megrendelés résznél találja a bal oldalon.

Szükség esetén lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal, mely segít Önnek a tanúsítvány kiválasztásában és válaszol kérdéseire.