OV (Organization Validation) SSL tanúsítványok ellenőrzésének folyamata

Az ellenőrzés ezen folyamata az alábbi SSL tanúsítványokra vonatkozik:

Az SSL tanúsítvány kiállítása egyszerű manuális munka és a tanúsítvány kérelmezőjének három lépésben történő ellenőrzésében valósul meg.
A domain tulajdonosának ellenőrzésében, kérelmező vállalatának ellenőrzésében és a kapcsolattartó személy telefonon keresztül történő végső ellenőrzésében.

Domain ellenőrzése

A domain tulajdonosának egyezése a tanúsítvány kérelmezőjével a domainek karbantartóinak rendelkezésre álló adatbázisaiban van ellenőrizve. (a HU.NIC egyesület nyilvántartásából a HU domainek esetén)

Vállalat ellenőrzése

A vállalat adatai, amely későbbiekben az SSL tanúsítvány tulajdonosa lesz, a kereskedelmi nyilvántartáson keresztül vannak ellenőrizve.

Telefonos ellenőrzés

A telefonos elérhetőségeket a tanúsítvány hatóság nyilvános telefonkönyvekből szerzi (www.aranyoldalak.hu). A felhatalmazott személyt ezt követően szóbeli hitelesítésnek vetik alá, amely általában angol nyelven folyik és kb. egy percig tart.

Ha a tanúsítvány hatóság képtelen néhány információt nyilvánosan kikeresni, akkor kiegészítő ellenőrzést kérelmez nyomtatványok segítségével.
Ezzel a tanúsítvány kiadásának ideje meghosszabbodik a kiegészítő ellenőrzés idejével.

Mihelyt befejeződik az ellenőrzés folyamata, a kiállított SSL tanúsítvány el lesz küldve a technikai kapcsolat e-mail címére,
továbbá bármikor elérhető lesz az Ön számára az ügyfélszámlájára való bejelentkezés után
.